Četvrtak, 30 lipnja, 2022
More
    spot_img

    Najbolji recept za najkremastije princes krofne

    Princes krofne francuski su desert. Njihovo izvorno ime je profiterole. Osnovu ovog deserta čini mekano tijesto i obično je punjeno nekim filom. Kod nas je najčešće pravi fil od vanilije, šlaga ili sladoleda.Vjeruje se da su Šveđani ti koji su najkreativniji kada su recepti za princes krofne u pitanju.

    Sastojci koji će vam biti potrebni za pripremu princes krofni su:

    Tijesto: 

    100 mililitara ulja
    200 mililitara vode
    6 kašika brašna
    3 jaja

    Fil:

    200 mililitara slatke pavlake
    3 žumanca
    300 mililitara mlijeka
    3 kašike šećera
    3 kašike brašna
    1 vanilin šećer

    Način pripreme:

    U šerpu ulijte vodu i ulje i sačekajte da smjesa provri. Kada je smjesa gotova u nju dodajte brašno. Umutite mutilicom. Smjesa treba biti gusta. Ostavite je da se ohladi i pređite na pripremu fila. 

    U šerpu ulijte 200 ml mlijeka. U drugu posudu umutite žumaca, šećer, vanilin šećer, brašno i 100 ml mlijeka. Smjesu dodajte u mlijeko i kuhajte kao kada kuhate obični puding. Fil ostavite da se ohladi. 

    U ohlađeni fil dodajte izmućenu slatku pavlaku. Sjedinite.

    U mlaku smjesu za tijesto dodajte jaja i umutite ih mikserom. Smjesu stavite u špric i napravite krofnice. Stavite da se peku na 200 stepeni. Rernu nemojte otvarati dok se peku. 

    Princes krofne prerežite na pola i napunite ih kremom. Preklopite ih drugim dijelom i ostavite da se hlade. Možete ih dekorirati šećerom u prahu. Prijatno.

    inmedia

    spot_img

    Aktuelno

    spot_img

    Povezani članci