Nadina Mehmedović je državna prvakinja u taekwondou

Taekwondo klub Student iz Mostara bio je domaćin Prvenstva Bosne i Hercegovine u taekwondou u Mostaru, a turnir je organizovan pod pokroviteljstvom Državnog taekwondo saveza BIH.Takmičenje je održano  u disciplinama kyorugi (borbe) u kategorijama seniore/seniorke, mlađe kadete/mlađe kadetkinje) i poomsae (forme) u svim uzrasnim kategorijama.

Turnir je bodovnog karaktera za ulazak u reprezentaciju Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Taekwondo kluba Student. Učešće na ovom turniru je uzela i Taekwondo akademije Tešanj- Šije sa svojim takmičarima.

Kako su naveli iz ovog kluba njihovi takmičari su ostvarili zapažene rezultate.„Nadina Mehmedović je osvojila zlatnu medalju na Državnom seniorskom prvenstvu u Mostaru i time je Nadina učvrstila svoju poziciju u Reprezentaciji BiH. Sabina Hodžić i Abbas Ramić su viceprvaci BiH u uzrastu mlađi kadeti. Benjamin Ibrahimkadić je osvojio bronzanu medalju  iako je kao junior nastupio i borio se u seniorskoj kategoriji. Semir Halilović je također postao državni prvak u kategoriji mlađi kadeti.“ – navodi se između ostalog na službenim stranicama kluba.

Državno prvenstvo održano je u sportskoj dvorani Bijeli Brijeg u Mostaru, gdje je bilo više od 300 takmičara.

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine je pozvao je Nadinu Mehmedović u utorak na koktel povodom obilježavanja 500 dana do Olimpijskih igara Paris 2024. Ovaj događaj se organizuje u saradnji sa Ambasadom Francuske i zaista čast nam je sudjelovati i biti među najboljim sportistima ( Olimpijcima) Bosne i Hercegovine”, istakli su iz ovog kluba.

radio zos.ba