More
  spot_img

  Nacistički pozdrav maturanata u Brodu

  Profesorica hrvatskog jezika u Industrijsko-obrtničkoj školi u Slavonskom Brodu objavila je na svom Facebooku fotografiju maturanata koji s beretkama na glavi drže desnice u zraku u znaku nacističkog pozdrava.

  Budući CNC operateri imaju crne majice na kojima piše “Za norijadu spremni”, ali i maskirne hlače. Na fotografiji je i njihova profesorica hrvatskog jezika Nives Romanjek koja ih sa smiješkom gleda sa strane također u kombinaciji crne majice s natpisom i maskirnih hlača, izvještava lokalni portal SBplus.

  Proslave matura najvjernije pokazuju kako se odgajaju mladi u našoj regiji. Nažalost, u Bosni i Hercegovini svake godine svjedočimo zabrinjavajućim maturskim proslavama, naročito u gradovima koji su pod kontrolom srpske i hrvatske politike. Srpska djeca u manjem bh. entitetu maturu proslavljaju najčešće sa četničkim zastavama i uz četničko-genocidne pjesme. Sa druge strane, u gradovim koje kontroliše HDZ učenici svoju maturu obilježavaju uz ustaško-nacističke zastave i pozdrave i prizivanje Herceg-Bosne. Iako ovakve proslave mature svake godine dožive žestoku osudu javnosti, ništa se ne mijenja, jer kućni odgoj je teško promijeniti.

  Nacistički pozdrav maturanata u Brodu
  Nacistički pozdrav maturanata u Brodu

  izvor : saff.ba

  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci