Musa Robersonu “dao” bosansko ime i sve nasmijao, pa objasnio kako je zaustavljen Luka Dončić (VIDEO)

Reprezentacija BiH slavila je veliku pobjedu u Koelnu u 3. kolu grupe B Eurobasketa u Njemačkoj.

Eurobasket smo otvorili pobjedom nad Mađarskom, potom poraz od Njemačke u meču u kojem smo pružili veliki otpor, a večeras je uslijedila nagrada za sav trud i veliku borbu, pošto smo sa 97:93 savladali aktuelne evropske prvake Slovence.

John Roberson i Džanan Musa su predvodili naš nacionalni tim sa 23, odnosno 22 poena. Prilikom davanja izjava bh. novinarima, Musa je upitan hoće li dati Johnu bosansko ime, a on u šali rekao: “Dževad”.

“Džon (John) kao Dževad”, uz smijeh je rekao Musa, pa je nastavio: “Ono što ova zemlja i što ovi igrači i navijači zaslužuju je nešto nevjerovatno. Zaslužujemo sve. Za nas je svaki poraz tragedija jer nam je stalo, a nakon svake pobjede euforija kao da smo prvaci svijeta. To je pokazatelj koliko je ljudima stalo. Zato se borimo. Ja sam ostavio sve što sam imao na terenu i svi momci. Malo prije sam zakasnio Jusufa i pitam ga je li moguće da smo ovoliko umorni, tako da se idemo sada malo odmoriti”.

Poruka Bosancima i Hercegovcima?

“Mi se nastavljamo boriti na terenu koliko god je to moguće i bukvalno davati zadnji kap krvi i znoja”.

“Moram da pohvalim igrače koji nisu igrali, a toliko su angažovani, kao da igraju 25-30 minuta. Uključeni su u sve. Svi su prihvatili svoju ulogu, samo za jedan cilj a to je da što više pobjeđujemo”, dodao je Musa.

Kako smo zaustavili Luku Dončića?

“Napokon smo vidjeli šta je Atić u stanju uraditi, Lazić, Vrabac i Gegić su isto uradili veliki posao. Imamo momke koji su inatom igrali odbranu protiv najjačeg na svijetu”.

“Bitno nam je da ne padamo u trećoj četvrtini kao inače. Bilo je nekih padova, ali ovi momci su tu jedan za drugog, čak i ako gubimo 10 razlike”, ističe Musa, najavivši meč s Francuzima.

“Nevezano za rezultat, mi ćemo u obje utakmice igrati kao da je zadnja utakmica na EP. Onda ćemo razmišljati o svemu”.

Musa Robersonu "dao" bosansko ime i sve nasmijao, pa objasnio kako je zaustavljen Luka Dončić (VIDEO)
Musa Robersonu "dao" bosansko ime i sve nasmijao, pa objasnio kako je zaustavljen Luka Dončić (VIDEO)

izvor : sportsport.ba