Četvrtak, 30 lipnja, 2022
More
  spot_img

  Moćna ljekovita svojstva đumbira

  Taj, u našim kuhinjama – nedavno otkriven korijen, tijelu daje energiju, a pozitivno djeluje i kod probavnih smetnji, opstipacije, loše cirkulacije i još mnogih drugih tegoba. Đumbir ublažava simptome arteroskleroze, artritisa, mučnine, hemoroida, grčeva, glavobolja, alergija te pospješuje rad srca.

  Pročitajte još o ljekovitim svojstvima neuglednog ali jako zdravog korijena.

  Također, đumbir se koristi i za ublažavanje menstrualnih grčeva i reguliranja menstruacije. No, to nije sve!

  Đumbir je izuzetno djelotvoran kod ublažavanja upala u organizmu, smanjuje bol, jača imunitet, te smanjuje rizik od mnogih srčanih bolesti, raka i kroničnih bolesti poput dijabetesa. Sastojci đumbira čine crijeva glatkima, te ubrzavaju kretanje hrane – smanjuju napuhivanje i ostale neugodnosti.

  Čaj od svježeg đumbira ublažava bol i kiselinu u želucu, te djeluje protuupalno. Vrlo je učinkovit u čišćenju organizma od parazita i bakterija, ubija patogene bakterije i pogoduje razvoju dobrih bakterija. Jedan je od najboljih prirodnih lijekova koji suzbija glavobolju i migrenu, osobito u početnoj fazi.

  Čim počnete osjećati glavobolju, dobro je popiti dvije velike žlice praha đumbira otopljenog u vodi. U većim dozama snižava kolesterol. Istraživanja su pokazala da đumbir smanjuje i širenje stanica obuhvaćenih rakom te ublažava mučnine tijekom kemoterapije. Vrlo je bogat izvor kalcija i željeza, pa ga je poželjno dodati u variva, juhe, čajeve, sokove…

  Đumbir potječe iz Istočne i Zapadne Indije, te Azije. No, sada već raste posvuda po svijetu. Najkvalitetniji danas raste na Jamajci i Havajima. Koristi se svjež i u prahu.

  Svjež potiče perifernu cirkulaciju i uzrokuje znojenje. Đumbir čisti toksine iz krvi i tjelesnih tekućina. Đumbir u prahu je djelotvoran kod srčanih oboljenja, čisti sluz i toksine iz pluća te djeluje protuupalno kod artritisa.

  prirodni-lijek.com

  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci