Ministar Isak: Hapsit ćemo, na spisku su političari, advokati, notari

Novoizabrani ministar FUP-a Ramo Isak gostujući na FACE TV-u je govorio o čemu je razgovarao s liderom SDA Bakirom Izetbegovićem i je li mu šta nudio.- Ko god je radio što nije smio, sljedeći je! Hapsit ćemo sve koji su radili krivična djela; nikoga nećemo ostaviti na slobodi!

Svi kriminalci će biti hapšeni, a građani će biti bezbjedni – kaže Isak.Dodaje da svi koji su radili bilo šta nezakonito ne treba da spavaju! Istakao je da na spiskovima onih koji trebaju biti uhapšeni ima političara, notara, advokata!Uključen i FUP- Konaković nije ništa nudio mom sinu, a ni Izetbegović meni!

Nisam osuđivan! U akcije koje su se provodile bio je uključen i FUP! Prikupljali smo određene dokaze. FUP je i prije lišavao slobode određene izvršioce krivičnih djela! Uglavnom se za hapšenje koriste kantonalni MUP-ovi! Neću dozvoliti da bilo koji policijski službenik bude pripadnik bilo kakvih politika! Istražne radnje u akcijama koje su se provele su trajale dvije-tri godine! To se trebalo davno sprovesti.

Trebamo uhapsiti sve koji se bave kriminalnim radnjama! O većini akcija koje se dešavaju, sve policijske uprave su informisane! Dešavalo se prije da informacije o hapšenjima procure; ta akcija onda nema ni težinu ni smisao! Ministar nije nadležan za Sky aplikaciju – policijske službe jesu – izjavio je Isak.Nikoga neće ostaviti na slobodiAdvertisement0 seconds of 0 seconds –

Svi koji su radili bili šta što nisu trebali, sigurno će biti sljedeći! Hapsit ćemo sve koji su radili krivična djela; nikoga nećemo ostaviti na slobodi! Svi koji su radili bilo šta nezakonito ne treba da spavaju! u BiH se dešavaju velike promjene! Na spiskovima onih koji trebaju biti uhapšeni ima političara! Vjerovatno tu ima i imena notara, advokata… Za mene je glasao 51 zastupnik i plus dva što smo imali u rezervi – 53 zastupnika su bila spremna glasati za mene!

Pitajte Nikšića i Konakovića ko su ta dvojica ljudi! U narednim danima će se objelodaniti ko su! Od mog sina Arnela se nije tražilo da podrži ovu parlamentarnu većinu. On je desetak dana prije glasanja pričao s Konakovićem o formiranju parlamentarne većine. Tih dana sam i ja razgovarao s Bakirom Izetbegovićem! Konaković nije ništa nudio mom sinu, a ni Izetbegović meni.

Razgovarali smo o problemima u Federaciji, državi, stvarima koje će se dešavati. Izetbegović je već tada bio svjestan da ne može napraviti parlamentarnu većinu. Arnel Isak je proglašen najboljim ministrom u ZDK. U Parlamentu FBiH je dobio direktan mandat, ne kompenzacijski, kao neki! Vjerujem Konakoviću i Čampari! Nismo zahvaljujući meni dobili Vladu – kaže Isak.

Nije osuđivan- Nisam osuđivan! Mali mediji moraju pisati neistine! Dugogodišnji sam uposlenik policije, ekonomista, majstor borilačkih vještina, taekwondoa, aikida! Zaslužio ovu poziciju! Već se u deset dana vide promjene otkako sam na ovoj funkciji! Bilo je prijava protiv mene, ali ja sam te ljude prijavljivao za lažno prijavljivanje, pa su poslije plakali i molili da to povučem!

Ja sam častan i pošten i svoj posao ću raditi profesionalno! Obećavam da ćemo plate povećati, da će policija imati najbolju opremu i da ćemo povećati sigurnost građana! Svi kriminalci će biti hapšeni, a građani će biti bezbjedni! Istinom ću se boriti protiv svega – rekao je Isak za FACE TV. 

Avaz.ba