Milan Radoičić preuzeo odgovornost za dešavanja na sjeveru Kosova

Advokat Milana Radoičića, biznismena i sada već odlazećeg potpredsjednika Srpske liste, Goran Petronijević, kazao je danas na konferenciji za medije da je Radoičić prihvatio odgovornost za organizovanje oružanog sukoba kod Banjske.Advokat je to pročitao iz saopćenja Milana Radoičića.-

Ja, Milan Radoičić, od oca Rajka, rođen u Republici Srbiji, zbog mnogorojnih spekulacija koje su se pojavile, obavještavam da sam zajedno sa sunarodnicima sa sjevera Kosova dana 24. septembra došao na sjever Kosova u selo Banjska.

Razlog našeg vraćanja bio je da ohrabrimo srpski narod sa tog područja o pružanju otpora teroru kom je svakodnevno izložen. Obavještavam sve dežurne progonitelje srpskog naroda, od Kurtija do mnogobrojnih inostranih pomagača, da sam lično obavio sve logističke pripreme za odbranu naroda, a ovaj čin nema veze sa mojim ranijim političkim angažmanom.

O ovome nisam obavještavao nikoga ni vlast Srbije, niti sam od njih imao bilo kakvu pomoć jer smo već tada imali različite stavove po pitanju otpora Kurtijevom teroru – pročitao je advokat iz saopćenja Milana Radoičića.Advokat nije želio komentariše snimak koji je ranije objavio kosovski ministar policije.Podsjećanja radi, Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, izjavio je u intervjuu za špansku nacionalnu televiziju TV Espanjola da je potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić podnio ostavku na tu funkciju.

Avaz.ba