Mijatović: Ove godine u Banjoj Luci organizujemo najveću proslavu Dana državnosti BiH

Ministar razvoja, poduzetništva i obrta Federacije BiH i potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović saopćio je da će ove godine u Banjoj Luci organizirati najveću proslavu Dana državnosti BiH.-

Prije dvije godine SDP BiH Banja Luka je po prvi nakon potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, organizovala svečanu akademiju povodom Dana dežavnosti BiH i godišnjice ZAVNOBIH-a u Banjoj Luci. Pokušali su da nam zabrane, otkazivali su nam sale, prijetili su nam, ali dvije godine za redom nismo odustali – istakao je Mijatović.

Naglašava da danas živimo u veoma kompleksnom momentu za našu državu, kada udari nisu bili nikad jači.- Najavljujem ove godine najveću do sada akademiju, najavljujem nikad veće obilježavanje Dana državnosti jedine nam domovine u Banjoj Luci. Kako je mrak sve veći, mi moramo odgovoriti još jačim svjetlom, na mržnju moramo odgovoriti sa ljubavlju, na prijetnje secesijom odgovorit ćemo evropskom budućnošću.

Pozivam cijelu Bosnu i Hercegovinu 25.11.2023. u Banju Luku, pozivam diplomatski kor u BiH da dođu sa gradanima BiH i da zajednički pošaljemo poruku zajedničke BiH, pozivam visokog predstavnika da bude sa nama taj dan u Banjoj Luci, jer mi znamo ko su prijatelji građana BiH.

Pozivam nacionaliste i ekstremiste svih nacija boja i stranaka da ne dolaze jer naša BiH i njihove sulude ideje ne idu zajedno. BiH ni nije ni srpska, ni hrvatska, ni bošnjačka , nego i srpska i bošnjačka i hrvatska, vidimo se u Banjoj Luci – poručio je.

klix.ba