Četvrtak, 30 lipnja, 2022
More
  spot_img

  Migrant opljačkao kuću i napao ženu, njen muž ga sustigao i ranio

  Prava drama odvijala se u Velikoj Kladuši koja je jučer završila ranjavanjem migranta iz Sirije (29), a koji je, kako je kasnije utvrđeno, to jutro opljačkao dvije kuće.

  Naime, policiji je prijavljeno da je oko 6 sati ujutro nepoznata osoba provalila u kuću, ukrala nešto novca i nakita, te fizički napala ženu

  Prijavu da je migranta zatekla u kući podnijela je upravo nesretna žena.

  No, kako je za Radiosarajevo.ba potvrdio Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK, ubrzo je došao njen suprug. Mladić je uspio pobjeći, ali je vlasnik kuće krenuo za njim i sustigao ga je u drugom naselju.

  Tu se se i potukli, a vlasnik kuće, odnosno suprug napadnute žene, je upotrijebio vatreno oružje, za koje ima dozvolu.

  Pucao je u zemlju, ali se metak odbio, bio je rikoše, i migrant je ranjen u lijevu natkoljenicu. Opet je pobjegao. Mi smo ga naknadno pronašli. Zbrinut je u Kantonalnoj bolnici u Bihaću. Bit će kriminalistički obrađen”, dodao je Šiljdedić.

  Dodao je da su žena, koju je napao migrant, i njen suprug, lakše povrijeđeni.

  Kod migranta je pronađen ukradeni nakit, ali su pronađeni i mobitel i laptop.

  Uspostavilo se da je to jutro opljačkao dvije kuće.

  Naime, u međuvremenu je policiji druga porodica prijavila da im je to jutro neko upao u kuću i ukrao upravo mobitel i laptop.

  “Protiv migranta iz Sirije, rođenog 1991. godine, kako je utvrđeno, ići će prijava zbog razbojničke krađe, a protiv vlasika kuće za izazivanje opće opasnosti uz nanošenje teške tjelesne povrede”, kazao je Šiljdedić.

  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci