Meho iz Tešnja koji je glumio policajca uvjetno kažnjen

Blinkanjem mobitelom i baterijskom lampom zaustavljao vozila i tražio dokumenta na provjeru

Meho iz Tešnja koji je glumio policajca uvjetno kažnjen
Meho iz Tešnja koji je glumio policajca uvjetno kažnjen
Meho iz Tešnja koji je glumio policajca uvjetno kažnjen

Općinski sud u Tešnju, postupajući prema optužnici Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, donio je prvostepenu presudu protiv Mehe Muslije iz Tešnja zbog produženog krivičnog djela lažno predstavljanje. 

Sud mu je izrekao uvjetnu kaznu od šest mjeseci zatvora koja se neće izvršiti ukoliko optuženi u roku od dvije godine od dana pravomoćnosti presude ne učini novo krivično djelo.

Pokušao izvršiti pregled BMW-a

Meho se u novembru prošle godine predstavljao kao policijski službenik te je zaustavljao vozače i kontrolirao im dokumente i opremu. To je uradio na regionalnom putu Prnjavor – Novi Šeher, u mjestu Vukovo. Krećući se Mercedesom, Meho je blinkajući svjetlom na svom mobitelu i blicajući svjetlima, zaustavio BMW kojim je upravljao A. J., nakon čega je izašao iz vozila. 

Predstavio se kao policijski službenik te od A. J. zatražio vozačku dozvolu i potvrdu o registraciji vozila, nakon čega mu je vozač predao tražene dokumente. Meho je potom pokušao izvršiti pregled BMW-a, pa kada to vozač nije uradio, Meho je sjeo u svoj Mercedes i otišao u pravcu Tešnja.

“Hajde vozi, sreća da te znam” 

Na magistralnom putu Doboj – Teslić, u mjestu Tešanjka, Meho je blinkajući baterijskom lampom zaustavio vozilo kojim je upravljao M. J., od kojeg je zatražio vozačku dozvolu i potvrdu o registraciji vozila, ali je vozač odbio da mu preda.

U Tešanjki je zaustavio vozilo kojim je upravljao H. E., nakon čega je prišao vozaču te mu se obratio riječima: “Jeste li konzumirali šta”, da bi potom rekao: “Hajde vozi, sreća da te znam” te je vozač nastavio dalje prema Doboju. 

avaz.ba