Nedjelja, 22 svibnja, 2022
More
  spot_img

  Mehmedović otišao u Doboj i pozdravio Dodika nakon prijetnje da će biti uhapšen u RS-u

  Državni zastupnik Stranke demokratske akcije (SDA) Šemsudin Mehmedović ispunio je obećanje koje je jučer dao vezano za Dodikove najave njegovog hapšenja kada dođe u bh. entitet Republika Srpska.

  Mehmedović je na svom Facebook profilu podijelio fotografije načinjene danas u Doboju, a kako se vidi, fotografisao se ispred policije, Skupštine grada, zgrade SNSD-a, kao i na drugim lokacijama.

  Kao dokaz da se radi o autentičnim fotografijama snimljenim danas, Mehmedović je priložio račun iz kafića gdje je popio kafu, na kojem je današnji datum.

  Uz objavu na Facebooku, Mehmedović je napisao i popratnu poruku.

  “Doboj je moj grad, u njemu rastao sam ja. Grad moje mladosti. Pozdrav za Dodika i njegovu Sanju”, napisao je Mehmedović.

  Podsjećamo, Dodik je jučer kazao kako će Mehmedović biti uhapšen čim stupi na teritoriju Republike Srpske, “zbog toga što je Srbe nazvao genocidašima, a Republiku Srpsku genocidnom tvorevinom”, a što je prema nedavnim zakonskim odredbama u ovom entitetu navodno krivično djelo.

  Nakon toga Mehmedović mu je jučer odgovorio da “svi koji su počinili genocid s pravom se mogu tako nazivati, (MUP RS i VRS) jer tako stoji u presudi Međunarodnog tribunala”.

  Klix.ba

  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci