Medžlis Livno na zanimljiv način želi privući mališane: Zna li Marshall iz Patrolnih šapa klanjati?

Iz Medžlisa Islamske zajednice Livno dosjetili su se zanimljivog načina za uključiti one najmlađe u aktivnosti tokom ramazana, a odlučili su organizovati druženje s maskotom lika Marshalla iz Patrolnih šapa koji bi im pokazao kako učiti Kur’an i klanjati.

Na Facebook stranici Medžlisa Islamske zajednice u Livno osvanula je zanimljiva objava, a dosjetili su se interesantnog načina za uključiti mališane kako bi osjetili “blagodati ramazana”.Naime, odlučili su angažovati maskotu lika Marshalla iz djeci omiljenog crtanog filma “Patrolne šape” za druženje u krugu džamije ove nedjelje u 17 sati.”Svoju djecu dovedite da se druže, slikaju i uče od maskote Marshalla. Njihova radost je i naša radost”, poručili su na Facebook stranici.

Reklamni poster najavljuje da “Marshall stiže na Topove”, a mališanima poručuju da dođu kako bi saznali “da li Marshall zna klanjati i učiti Kur’an”.

Aktivnosti koje će uključivati događaj na Topovima u Livnu obuhvataju: ramazansko druženje s maskotom, slikanje, podjelu slatkiša, a Marshall će onim najmanjim pokazati i kako se klanja i uči Kur’an.”

Neka se djeca zabave u krugu naše džamije i neka osjete blagodati mjeseca ramazana. Vidimo se”, poručili su.

klix.ba