Magoda poručio roditeljima da ostave alkohol i cigare kako bi djeci platili skijanje

Kenan Magoda, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo i donedavni predsjednik Turističke zajednice KS, oglasio se nakon što je njegova izjava data na televizijskom gostovanju izazvala mnogo komentara na društvenim mrežama.

Magoda je, gostujući na N1, komentirao činjenicu da brojni ne mogu priuštiti da djeci plate skijanje.”

Većina njih su pušači i konzumiraju alkohol. Apelirao bih neka samo ostave cigarete i alkohol i imat će 300 KM svojoj djeci za skijanje. Oni koji to ne konzumiraju, taj novac bi trebali imati”, rekao je Magoda.

Nakon što je njegova izjava dovela do brojnih komentara, on se danas oglasio na Facebooku.”Jedini način da vas niko ne kritikuje je da ništa i ne radite, pa onda neće imati šta kritikovati.

Ja ne želim živjeti po toj devizi i radije ću raditi i praviti greške, nego ništa ne raditi da bih izbjegao kritike. Kada ste uživo u emisiji dešava se da kažete nešto što ne biste trebali i o čemu ste razmišljali u drugačijem kontekstu pri čemu ste previdjeli da se to može pogrešno shvatiti i da time možete povrijediti neke ljude, bez da vam je to bila namjera.

Žao mi je ako sam svojim izjavama povrijedio bilo koga. To nikako nisam želio”, napisao je Magoda.

Dodao je da će se ubuduće truditi da više razmišlja o tome da postoji mnogo načina da se određene stvari shvate i da u obzir uzme širi kontekst od onoga u kojem se svakodnevno kreće i u kojem ja živi.

Prihvatam sve kritike i sve šale na svoj račun, posebno kada ih zaslužim. Ali ništa od toga me ne će pokolebati sve dok su svojim radom pomažem da stvorimo bolje i ljepše društvo.

Rezultati koje sam postigao zajedno sa kolegama iz Turističke zajednice Kantona Sarajevo svjedoče o tome da smo uradili sve što smo mogli da se obogati i ojača turistička posjećenost Sarajeva i BiH”, dodao je.

Kaže da se posebno zalagao da pomogne brojnim uposlenicima u turističkom sektoru da se oporave od posljedica pandemije i da ne ostanu bez sredstava za izdržavanje svojih porodica.

“Brojni realizirani projekti svjedoče tome. Moja greška je što mi je to postao prioritet jer sam upoznao mnoge od njih i suosjećam sa njima pa sam iz te perspektive i govorio”, zaključio je Magoda

Klix.ba.