More
  spot_img

  Maglaj dobija pogon za obradu crvenog mesa: Euro Meat počinje s radom u oktobru

  Načelnik općine Maglaj Mirsad Mahmutagić i direktor kompanije Madi iz Tešnja, Edin Jabandžić obišli su nedavno proizvodne pogone nove kompanije “Euro Meat”, čiji su radovi u završnoj fazi. Prilikom obilaska, razgovarali su o perspektivama kompanije, te o proizvodima koji će biti ovdje rađeni, javlja portal Akta.ba. 

  Mi računamo da bi ovo u toku oktobra trebalo biti pušteno u funkciju. Renoviran je stari dio objekta koji je kupljen i dograđen jedan potpuno novi dio objekta. Kompletan prostor preko 3.000 m² i investicija u ovom momentu je došla gotovo do 3 miliona KM. To će sigurno biti prilika i za Euro Meat Maglaj, ali i za Općinu Maglaj da se uposle novi ljudi, nova radna mjesta. Ono što želim da napomenem jeste da ovo ovdje nije nikakva klaonica i nešto što će ugrožavati životnu sredinu ljudi. Ovo je ovdje pogon za obradu crvenog mesa, prije svega mislim na teletinu, junetinu, govedinu i distribucija prema krajnjim potrošačima, tržnim centrima po cijeloj BiH. Ovih dana će se intenzivno početi primati ljudi, koji će raditi na obradi, pakovanju i distribuciji mesa“, kazao je direktor Edin Jabandžić.

  Jabandžić je istakao kako ovaj objekat ima najsavremeniju i najmoderniju opremu, te da u procesu proizvodnje nema ispuštanja gasova.

  Konsultanti su bili jedna od najboljih konsultantskih firmi na prostoru bivše Jugoslavije, tačnije firma iz Beograda i implementirana je apsolutno sva tehnika i oprema koja danas se može naći kao najmodernija, najsavremenija bez bilo kakvih posljedica. Ono što je sigurno naša obaveza bila i što je ispunjena, a to da prilikom obrade i cijelog procesa završetka, voda mora biti potpuno čista. A što se tiče nekih gasova, toga uopšte nema u ovom procesu proizvodnje“, istakao je on.

  Maglaj dobija pogon za obradu crvenog mesa: Euro Meat počinje s radom u oktobru
  Maglaj dobija pogon za obradu crvenog mesa: Euro Meat počinje s radom u oktobru

  Načelnik Mahmutagić je također podvukao da se ne radi ni o kakvoj klaonici i da neće biti nikakvog ugrožavanja životne sredine.

  Ono što je vrlo značajno da će to biti kompanija koja ima perspektivu daljeg razvoja i obilazeći praktično završene proizvodne pogone, vidjeli smo da je jedan dio još planiran, nekih 1000 kvadrata za neku drugu firmu, tako da očekujemo i tu novouposlene. Kompaniji Euro Meat želim uspješnu proizvodnju“, istakao je općinski načelnik.

  Podsjetimo, kompanija Euro Meat je nova investicija tešanjske kompanije Madi. Riječ je o novom pogonu za proizvodnju i trgovinu crvenog mesa – junetine, teletine i govedine. Pogon je urađen na bazi dugogodišnjeg znanja i iskustva investitora, a proizvodnja će ići primarno za BiH.

  zdici.info

  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci