Mađar zaglavio kamper vozilo u uskoj sarajevskoj ulici pa isjekao rukohvat da prođe

Na društvenim mrežama je podijeljen videosnimak mađarskog turiste koji je brusilicom isjekao rukohvat za pješake kako bi prošao kamper vozilom koji je zaglavio u uskoj sarajevskoj ulici.

Mađar je svoje vozilo doveo u nezgodnu poziciju dok je prolazilo uskim ulicama na Bistriku, a kako nije znao izaći odatle došao je na krajnje glupu ideju da isječe javno vlasništvo države u kojoj čak ni ne živi.

On je brusilicom isjekao rukohvat koji koriste pješaci kako bi sišli niz brdovite predjele u Sarajevu. Na videosnimku se čuje prolaznik koji ga snima i govori mu da ne smije sjeći rukohvat.

To što je uradio izazvalo je osudu mnogih koji su pogledali videosnimak na društvenim mrežama, a uz brojne osude je brzo postao negativan primjer ponašanja turista.

Ovo nažalost nije jedinstven primjer bahatog ponašanja turista u Sarajevu. Jučer je snimljen i Arapin kako automobilom silazi niz stepenice ulice Pehlivanuša u centru Sarajeva.

Zbog njegovog pogrešnog skretanja je intervenisala i policija, a kako bi lakše sišao niz stepenice, iz automobila su izašli svi saputnici.

klix.ba