Kupci se žale da se novi IPhone 15 pregrijava, a Apple tvrdi da su za to krive ove aplikacije

Tek je stigao, a već postoje problemi: Korisnici se žale da im se iPhone 15 pregrijava.Otkad je posljednji model iPhonea pušten u prodaju ovog rujna, korisnici se žale da se njihovi uređaji pregrijavaju.

Apple objašnjava da je riječ o grešci u operativnom sustavu, no također tvrdi da promjene u aplikacijama trećih strana “izazivaju preopterećenje sustava.”Korisnici iPhonea već očekuju da će se njihovi uređaji zagrijati prilikom prvotnog postavljanja ili kopiranja sadržaja, no ovi problemi s iPhoneom 15 mnogo su ozbiljniji, piše BBC.

Na društvenim mrežama, vlasnici iPhonea žale se kako su njihovi novi uređaji užareni.Koliko je plata potrebno za iPhone 15 u BiH i regiji?TEHNOLOGIJA02. okt 20230Apple kaže kako je moguće da će uređaj biti topliji na dodir u početku “nakon postavljanja ili vraćanja podataka na uređaj zbog povećane pozadinske aktivnosti.”

Kompanija je dodala: “Identificirali smo nekoliko stanja koja mogu izazvati veće zagrijavanje od očekivanog.”Ona uključuju grešku u operativnom sustavu iOS 17, posljednjoj verziji Appleovog softwarea koja je dostupna za najnovije modele.“Drugi problem uključuje nedavna ažuriranja aplikacija trećih strana zbog kojih se sustav preoptereti,” kaže Apple, dodajući kako rade s developerima aplikacija kako bi popravili greške.Među tim aplikacijama su i Instagram i Uber, kaže Apple.

Instagram je već prošli tjedan riješio problem sa svojom aplikacijom.Apple naglašava kako zagrijavanje uređaja nije povezano s novim kućištem od titanija koje se također nalazi i u modelima iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max, umjesto nehrđajućeg čelika koji se koristio na starijim uređajima.Iz tvrtke također odbacuju navode da do zagrijavanja dolazi zbog novog USB-C ulaza koji je uveden kako ne bi kršili pravila europskih regulatora.

Problem ne donosi rizik od ozljede i uređaj je siguran za korištenje, a nema straha ni za dugoročne performanse novog iPhonea, poručuju iz Applea.

n1info.ba