Kum ubijenog Dobojlije iznio frapantne detalje: Sašu je izgleda života koštala odluka koju je donio malo prije ubistva

Gotovo svakodnevno se pojavljuju novi detalji u slučaju koji je šokirao region i to ponajviše zbog toga što se nakon prvobitne informacije da su uhapšeni žena žrtve A.K. (34) i njen navodni ljubavnik D.L. (19) pojavila i vijest koja je sve ostavila bez teksta – treća osumnjičena osoba u slučaju svirepog zločina je niko drugi do Sašina kćerka koja ima 14 godina.

Dobojlije mahom govore da su Sašu znale kao vrijednog porodičnog čovjeka te su njegov brak opisivali kao skladan i idiličan. Novinarima su rekli da su djelovali sretno i da su često šetali zajedno ili sa djecom i roštiljali po lijepom vremenu… Mještani su i sami bili zatečeni njegovim ubistvom, a bukvalno šokirani informacijama o tome ko su osumnjičeni.

Mario Bašić iz Slavonskog Broda je kum i dugogodišnji prijatelji i poslovni partner ubijenog Saše. Mario stavlja poseban naglasak na riječ prijatelj.

“Ništa mi nije dužan taj čovjek, ništa mu nisam dužan, moralno i ljudski smo se zadužili. Kroz sve smo prošli skupa i bili smo najveći prijatelji. Bio je sa mnom i kada sam tonuo i kad sam se dizao, a i ja uz njega. Znači bili smo jedan uz drugog – tim riječima je Mario za Telegraf počeo da priča nepoznate detalje o Saši, ali i njegovoj ženi i kćerki.

Senzacija.ba