Krišto obećala da će novo Vijeće ministara raditi na poboljšanju životnih uslova

Predsjedavajuća Vijeća ministara Borjana Krišto (HDZ) je obećala da će novi, danas izabrani saziv državne vlasti raditi na poboljšanju životnih uslova.

Zadovoljna je zbog toga što su novi članovi Vijeća ministara, kako je konstatovala, izabrani u rekordnom vremenu nakon prošlogodišnjih Općih izbora.”

Obavezani smo na odgovornost, da radimo na dijalogu, gradimo povjerenje, da radimo na stvaranju boljih životnih uslova”, obećala je Krišto.Poručila je da državna vlast mora opravdati status kandidatkinje za članstvo Bosne i Hercegovine u Evropskoj uniji, a koji je Bosna i Hercegovine nedavno dobila.

Napomenula je da se to mora ostvariti reformama.”Kako bismo napravili iskorak i kako bi Bosna i Hercegovina zaista postala politički stabilna i ekonomski jaka. Ono što ćemo raditi i na čemu ćemo insistirati jeste da imamo saradnju izvršne i zakonodavne vlasti.

Napretka ne može biti bez sinergije ove dvije grane vlasti”, istakla je predsjedavajuća Krišto.

Podsjećamo, Zastupnički dom Parlamenta Bosne i Hercegovine je s 23 glasa za i 19 glasova protiv dao podršku za imenovanje novog saziva Vijeća ministara. Nije bilo suzdržanih parlamentaraca prilikom glasanja o ovom pitanju.

klix.ba

(Foto: T. S./Klix.ba)9 min