Košarac o posjeti Bećirovića i Komšića Ukrajini: Posebno je gadljivo pojavljivanje sa obilježjima Armije BiH

Zamjenik predsjedavajuće Vijeća ministara BiH Staša Košarac istakao je da se “privatni pohod Denisa Bećirovića i Željka Komšića u Kijev svodi isključivo na politikanstvo i samopromociju dvojice populista, koji su u vječnoj potrebi da se pokažu kao falsifikatori činjeničnog stanja u BiH.”-

Posebno je gadljivo njihovo pojavljivanje sa obilježjima tzv. Armije BiH. No, mi smo razumjeli poruku. Želim da vjerujem da će i “dušebrižnici” za BiH razumjeti poruku da u političkom životu i sistemu u BiH i dalje postoje oni koji imaju militantne namjere i stavove.

Takve namjere uvijek dolaze iz FBiH – ukazao je Košarac.On je naglasio “da upravo takve militantne glave i falsifikatori žele da okarakterišu RS kao destabilizirajući faktor i lažno je optužuju za disoluciju.”Košarac je rekao da je istina da upravo oni ne “odustaju od militantnih i provokativnih ideja, potvrđujući svoju zadojenost islamskom deklaracijom.”- Postavlja se pitanje koga Bećirović i Komšić predstavljaju u Ukrajini?

Čije interese zastupaju u Kijevu? Kada bi čovjek dobro razmislio, ne bi se moglo reći čak ni da predstavljaju FBiH, a kamoli da predstavljaju BiH i da u ime BiH iznose bilo kakve stavove – objavio je Košarac na Instagramu.

avaz.ba