More
  spot_img

  Komšić odgovorio Milanoviću: Što je vojska Hrvatske dolazila u BiH, dolazila je


  Član Predsjedništva BiH i kandidat koalicije “Željko Komšić za građansku državu”, danas je o politikama koalicije razgovarao sa građanima Doboj-juga, Žepča i Zavidovića.

  Komšić odgovorio Milanoviću: Što je vojska Hrvatske dolazila u BiH, dolazila je
  Komšić odgovorio Milanoviću: Što je vojska Hrvatske dolazila u BiH, dolazila je

  Komšić je kazao kako je pokrenuo inicijativu Milion ljudi za građansku državu, te ocijenio da građani širom Bosne i Hercegovine sa naročitim odobravanjem prihvataju inicijativu i njene političke ciljeve, jer je riječ o ciljevima svih onih koji su se borili i bore za državu Bosnu i Hercegovinu.

  Govoreći o ishodu političkih dešavanja koja se tiču izmjena izbornog zakona BiH, Komšić je istakao da je Visoki predstavnik Christian Schmidt zaista namjeravao nametnuti izmjene izbornog zakona, na etničkom principu a u korist HDZ-a, ali su se građani suprotstavili tome na protestima pred OHR-om.

  Član Predsjedništva BiH izrazio je i zabrinutost zbog činjenice da druge probosanske stranke, tokom predizborne kampanje uglavnom zaboravljaju građanima predstaviti svoje političke ideje, te da nude međusobno optuživanje, što nije dobro u trenutku kada se prijeti narušavanjem suvereniteta i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine.

  Odgovarajući na pitanja građana u vezi sa porukama predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, a o tome da će kroz misiju EUFOR-a poslati vojsku Hrvatske u Bosnu i Hercegovinu, Komšić je kazao da Milanović to neće nikada dočekati, te da su vrata Bosne i Hercegovine po tom pitanju zatvorena.

  “Što su kao vojska dolazili, dolazili su”, poručio je Komšić.

  Podsjetimo, Ured hrvatskog predsjednika izdao je saopćenje u kojem se navodi kako je došlo novo vrijeme u hrvatskoj politici.

  “Borit ćemo se uvijek za zaštitu Hrvata u BiH. Inzistirat ćemo da Hrvatska po potrebi šalje svoje vojnike u okviru operacije Altea u BiH,u okrilju NATO-a ili EU. O tome ćemo mi odlučivati, ne Sarajevo, ne Beograd. Došlo je novo vrijeme u hrvatskoj politici”, rekao je Milanović.

  KLIX

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci