Karadžićev advokat Goran Petronijević stigao u Banju Luku nakon ukidanja zabrane ulaska u BiH, bio na proslavi Dana Rusije

Goran Petronijević, advokat iz Srbije, koji je između ostalog zastupao i ratnog zločinca Radovana Karadžića stigao je jučer u Banju Luku i to nakon što mu je u BiH ukinuta zabrana ulaska u zemlju.

Po dolasku je za RTRS kazao da je namjera onih koji su mu branili ulazak u BiH bila da razdvoje srpski nacionalni korpus.

Ne mogu da shvatim da oni ne mogu da shvate da Srbe ne mogu da razdvoje. To je jedan aksiom… Uvoditi zabrane mogu samo ljudi koji ne misle dobro BiH. Oni koji to rade, oni su ti koji razbijaju BiH, a ne oni koji se bore za dejtonsku BiH.

To je zamjena teza”, rekao je Petronijević.Petronijević je inače u Banjoj Luci prisustvovao svečanoj akademiji povodom obilježavanja Dana Rusije.Za zabranu ulaska koju je imao optužio je pojedince, uz kako kaže asistenciju pojedinih stranih obavještajnih službi.

Podsjetimo, Petronijević je bio i čest gost TV emisija na kojima se pokušao minimizirati presuđeni genocid u Srebrenici. Također je osim Karadžića bio branilac i Bratislava Dikića, bivšeg komandanta Žandarmerije Srbije optuženog da je, uz pomoć ruskih obavještajaca, pokušao da izvrši državni udar u Crnoj Gori kako bi spriječio ulazak te zemlje u NATO.

Klix.ba