Kanton Sarajevo nudi pomoć područjima koja su pogođena olujnim nevremenom

Kanton Sarajevo, na čelu sa premijerom Nihadom Ukom, odlučilo je ponuditi pomoć područjima koja su najpogođenija posljednjim nevremenom koje je zadesilo Bosnu i Hercegovinu.

Nakon velikog olujnog nevremena koje je jučer pogodilo Bosnu i Hercegovinu, u kojem je u Brčkom smrtno stradala jedna osoba, a velika materijalna šteta nastala u Bijeljini, premijer Kantona Sarajevo jutros je kontaktirao gradonačelnike ovih gradova Zijada Nišića i Ljubišu Petrovića, kojima je na raspolaganje stavio svu neophodnu pomoć iz Kantona Sarajevo.”

Olujno nevrijeme ostavilo je velike posljedice na ova dva grada, ali i druga okolna mjesta kojima je Kanton Sarajevo spreman uputiti pomoć. Nažalost, nevrijeme je odnijelo i jedan ljudski život u Brčkom i ovim putem izražavam iskreno saučešće porodici nastradale osobe”, rekao je premijer Uk.

Premijer Uk dodao je da se kod direktora Kantonalne uprave civilne zaštite Sarajevo Dženana Brkanića informisao o stanju nakon oluje na području Kantona Sarajevo.Osim poplavljenog podruma na području općine Novi Grad i manjeg požara uslijed udara groma, većih šteta nije bilo.

klix.ba