Utorak, 25 siječnja, 2022
More
  spot_img

  Kako je Macan neopaženo došao do centra Sarajeva i ušetao u tužilaštvo?

  Aleksandar Macan koji se sumnjiči za likvidaciju dva pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo jučer se došetao do zgrade Kantonalnog tužilaštva u centru Sarajeva i predao se prema raspisanoj potjernici.

  Iako su postojale informacije da je pobjegao u Španiju, teško je za pretpostaviti da bi uspio proći sve kontrole i vratiti se nazad u Bosnu i Hercegovinu, a da ga ne uhapsi niti jedna policijska agencija na osnovu Interpolove crvene potjernice.

  Ono što zvuči realnije jeste da se Macan u posljednje vrijeme krio u Srbiji te da je ilegalno prešao u BiH, doputovao do Sarajeva i predao se u pratnji advokata. Ono što zabrinjava jeste činjenica da je Macan uspio putovati po BiH, a zatim hodati po Sarajevu, a da obavještajno-sigurnosne agencije o tome ništa nisu znale.

  Macan se krio duže od mjesec dana, a onda se jučer odlučio predati. Pitanje koje se može postaviti glasi da li Macan možda zna nešto više u ovom trenutku što bi ga moglo osloboditi odgovornosti za likvidaciju policajaca pa je odlučio sarađivati?

  Macan je zet optuženog ratnog zločinca Milomira Savčića, koji je također pobjegao od bh. pravosuđa u augustu ove godine i za kojeg se pretpostavlja da se krije istočno od rijeke Drine.

  Inače, supruga Aleksandara Macana, a kćerka Milomira Savčića je uposlenica Policijske uprave Pale.

  izvor // klix.ba

  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci