Jelena Trivić poručila da neće odustati od borbe: Slomit ćete zube od mene

Poslanica u NSRS Jelena Trivić i kandidat opozicije za predsjednicu RS, upozorila je na posebnoj sjednici da RS ulazi u ozbiljan problem vraćanja duga, i pored činjenice da prihodi rastu.

Jelena Trivić poručila da neće odustati od borbe: Slomit ćete zube od mene
Jelena Trivić poručila da neće odustati od borbe: Slomit ćete zube od mene

Zašto u idućoj godini na otplatu rate kredita dajemo više od milijardu maraka. Jer nas je neodgovorni i bahati režim 2018. godine zadužio na Bečkoj berzi, na pet godina. Vlast je tada rekla: „Pa šta, neko će to vraćati“, a to je narod kojeg je u RS nažalost sve manje, rekla je Trivić komentirajući prijedlog rebalansa budžeta za ovu godinu koji je obrazložila ministarica finansija Zora Vidović.

Trivić je ocijenila da opća stopa inflacije 16,1 posto ne pokazuje koliko realno iznosi inflacija za one proizvode koje građani najviše troše.

– Građane najviše zanima koliko iznosi stopa inflacije za energente i hranu, jer to najviše učestvuje u kućnom budžetu. Ta stopa je daleko viša. Ja sam sigurna da bi za neke određene proizvode stopa sigurno bila i preko 50 posto. Građani dobro znaju kolika je inflacija kada odu sa 50 KM u prodavnicu i pogledaju u kupljenu kesu koju mogu iznijeti na malom prstu – istakla je ona.

Osvrnula se i na nedavno održane izbore i kontrolno brojanje glasova, te podvukla da se korupcija u RS uvukla u sve sfere društva, krenulo je sa politikom, a stiglo do zdravstva i obrazovanja.

– Vi ste sve to učinili normalnim, očekivali ste da i mene brutalno pokradete i ponizite. E, neću ja otići kući, nego ću se boriti protiv korupcije. Pokušali ste me slomiti, ali slomit ćete zube od mene – zaključila je Trivić.

AVAZ