Izraelski avioni raketirali područje u blizini najveće bolnice u Gazi prepune ranjenika

Rano jutros izraelski ratni avioni gađali su područje u blizini najveće bolnice u Gazi, koje je prepuno pacijenata i Palestinaca koji traže utočište, javljaju agencije.Izrael je ranije rekao da militanti Hamasa, koji vladaju Gazom, imaju zapovjedno mjesto ispod bolnice, ali je objavljeno malo dokaza koji podupiru tu tvrdnju.

Vojska još nije komentirala informacije o gađanju ovog područja.Udari su uslijedili dan nakon što je izraelski premijer Benjamin Netanyahu najavio “drugu fazu” izraelskog rata protiv Hamasa, tri sedmice nakon što je grupa izvela brutalan napad na Izrael.Izraelske kopnene snage ušle su u Gazu tijekom vikenda, dok se nastavljaju napadi iz zraka, kopna i mora na taj teritorij.

Komunikacije su bile u prekidu zbog snažnog bombardiranja, no rano jutros komunikacija je uspostavljena s mnogim ljudima u Gazi, prema lokalnim telekomunikacijskim tvrtkama, uz potvrdu s terena.Stanovnici kažu da su posljednji zračni napadi uništili većinu cesta koje vode do bolnice Shifa u Gazi, prenosi AP.

Izrael kaže da je većina stanovnika pobjegla u južni dio Pojasa Gaze, ali stotine tisuća ostaju u sjevernom dijelu. Deseci tisuća ljudi potražili su utočište u Shifi.Čelnik Hamasa u Gazi, Yehia Sinwar, rekao je sinoć da su palestinske militantne skupine “odmah spremne” osloboditi sve taoce ako Izrael oslobodi tisuće Palestinaca držanih u izraelskim zatvorima.Izraelski vojni glasnogovornik Daniel Hagari odbacio je ponudu kao “psihološki teror”.

klix.ba