Izetbegović: Obećao sam 100.000 radnih mjesta za 10 godina, a zaposlili smo ih za šest

U Domu kulture u Brčkom održana je tribina Stranke demokratske akcije (SDA), na kojoj se prisutnima obratio predsjednik stranke Bakir Izetbegović.

Kako je saopćeno, Izetbegović je istaknuo da Brčko u potpunosti liči na BiH, te da će učiniti sve da cijela BiH bude onakva kakav je danas Brčko.

– Uvijek smo bili uz Brčko, od borbe u Dejtonu, poslije Daytona, arbitraže, investicija. Uvijek smo bili na vezi. Ja sam glasao za amandman koji je izdvojio Brčko i prekinuo kontinuitet entiteta RS – kazao je Izetbegović.

Istaknuo je zadovoljstvo zbog finalnog rješenja trase autoceste koja će povezati Brčko sa ostatkom BiH. Podsjetio je zatim Izetbegović na zasluge SDA u borbi za očuvanje, a zatim i postratnu obnovu BiH i izgradnju njenih institucija.

– Teško je bilo kroz svo ovo vrijeme, kroz protekle 32 godine. I u protekla dva mandata je bilo tako. Naročito je težak bio ovaj posljednji mandat. Ali sve smo nadjačali i SDA je na sve imala odgovor. Vlada FBiH je unaprijedila status penzionera, boraca, ratnih vojnih invalida, radnika koji su protestovali zbog neuvezanog staža. Sa svim tim tegovima koje imamo na nogama, sa svim problemima i blokadama koje smo imali, stvari idu naprijed – naveo je Izetbegović.

Za naredni period Izetbegović je najavio provedbu ključnih reformi koje će omogućiti snažniji ekonomski razvoj, za što su, kako je kazao, već stvorene ključne pretpostavke.

Ja dobro razmislim šta ću obećati. Kada sam obećao 100.000 radnih mjesta u desetljeću, neki su se smijali. I onda smo to napravili za šest godina. U ovom mandatu, ako budemo imali kakvu takvu stabilnost, penzije i plaće će na kraju mandata biti 50 posto veće. A ova cesta prema Tuzli, za nju ćemo osigurati sva sredstva i započeti radove na većem dijelu trase. To će promijeniti paradigmu i sve će biti drugačije u ovom dijelu BiH – izjavio je Izetbegović.

Izetbegović: Obećao sam 100.000 radnih mjesta za 10 godina, a zaposlili smo ih za šest
Izetbegović: Obećao sam 100.000 radnih mjesta za 10 godina, a zaposlili smo ih za šest

izvor : zosradio.ba / crna-hronika.info