More
  spot_img

  Izetbegović: Dok su drugi kalkulisali, dao sam podršku Erdoganu i turskom narodu


  Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda PSBIH i predsjednik SDA Bakir Izetbegović objavio je poruku povodom Dana demokratije i nacionalnog jedinstva koji se u Turskoj obilježava na šestu godišnjicu neuspjelog pokušaja vojnog udara u toj zemlji.

  “Turski bratski narod danas obilježava šestu godišnjicu od sudbonosnih događaja u noći 15. jula 2016. godine, kada je uz vodstvo svog lidera Recepa Tayyipa Erdogana uspio odbraniti slobodu, demokratiju i vlastiti sistem vrijednosti.

  Pokušaj državnog udara kojeg je organizovala teroristička organizacija FETO, s namjerom da likvidira predsjednika Erdogana, spriječio je narod koji je stao uz svog lidera i goloruk se suprotstavio tenkovima i frakciji unutar vojske koju su kontrolisali teroristi.

  Svima su duboko u pamćenju ostale urezane dramatične slike koje su te noći stizale iz turskih gradova, kao i nevjerovatna hrabrost ljudi koji su svojim tijelima zaustavljali moćnu vojnu tehniku. Plaćena je ogromna cijena u ljudskim životima, ali svaki put do slobode je, nažalost, krvav i bolan. 

  Tog 15. jula 2016. godine, dok su mnogi kalkulisali i čekali ishod, dao sam punu podršku turskom narodu i državi – i predsjedniku Erdoganu. Tu podršku pružam i danas, u nadi se više nikada neće ponoviti događaji kojima smo svjedočili tog 15. jula 2016.

  Prijatelju i bratu Recepu Tayyjipu Erdoganu želim dobro zdravlje, a turskom narodu mir, slobodu i prosperitet.”

  Izetbegović: Dok su drugi kalkulisali, dao sam podršku Erdoganu i turskom narodu
  Izetbegović: Dok su drugi kalkulisali, dao sam podršku Erdoganu i turskom narodu

  izvor : vijesti.ba  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci