More
  spot_img

  IZBORI 2020 TEŠANJ: Kenan Kadribašić

  Kandidat Stranke demokratske akcije Tešanj za Općinsko vijeće Tešanj pod rednim broj 6 je Kenan Kadribašić.

  IZBORI 2020 TEŠANJ: Kenan Kadribašić

  Rođen 16.06. 1994. godine u Tešnju. Uspješno je završio edukaciju Pro-SDA 3. Prošao je političku akademiju na nivou BiH „Obuka za mlade političke lidere” Instituta za razvoj mladih Kult. Trenutno obnaša funkciju potpredsjednika AM SDA Tešanj i aktivan je predavač u PRO-SDA programu. Organizator i učesnik mnogih domaćih i međunarodnih konferencija i seminara. Implementirao je mnoge projekte u Tešnju, ZE-DO kantonu i FBiH kroz rad organizacija. Obnašao je i nekoliko značajnih funkcija u nevladinom i sportskom sektoru od čega su najistaknutije pozicije potpredsjednika i generalnog sekretara Nogometnog kluba TOŠK i pozicija predsjednika mladih Crvenog križa Federacije BiH. Certificirani je projekt menadžer i edukator na teme omladinskog aktivizma i liderstva. Vlasnik je marketinške agencije u Tešnju.

  Zašto ste kandidat?

  “BiH ne trebaju novi političari, koliko su potrebne nove politike. Nove, savjesne politike za izgradnju zajednice. Iako je ovo prvi put da se nalazim na izbornoj listi, moj angažman za Tešanj ne počinje sa ovim izborima, počeo je puno ranije. 10 godina sam uključen u rad nevladinih organizacija, putovao i učio na međunarodnim seminarima od Portugala do Austrije, u obje ove zemlje sam imao priliku predstavljati glas mladih BiH i znam šta znači dati priliku mladima da se njihov glas čuje, osnažiti ih da budu bolji da zajedno 𝗻𝗮𝘀𝘁𝗮𝘃𝗶𝗺𝗼 𝗴𝗿𝗮𝗱𝗶𝘁𝗶 Tešanj. Ovdje sam odrastao, školovao se, ovdje su moji korijeni, moji ljudi, nastavnici i profesori, svi oni koji su dali svoj doprinos da budem ono što sam danas i smatram to svojom obavezom da svoja znanja, iskustva i energiju stavim na raspolaganje ovoj zajednici.”

  Šta je potrebno Tešnju?

  „Mnogo više pažnje posvetiti tome da damo našoj omladini priliku da se ostvaruju – da rade, da se obrazuju, da riješe egzistencijalna pitanja. Strateškim pristupom riješavati pitanje nezaposlenosti. Moja politička priča neće biti još jedna u nizu, satkana od niza neostvaranih obećanja, nego ću zaista raditi s narodom i za narod, jer Tešanj nije grad političara. Ovo je grad građana, sredina dobrih i čestitih ljudi!

  O zapošljavanju…

  “Neophodno je da jedni druge naučimo da radimo zajedno, da smo prije svega partneri ne samo u razvoju jedne nove i bolje socijalne ekonomije, nego u kreiranju prosperiteta i blagostanja cjelokupnog društva. Moramo rješiti krucijalne socijalne probleme, a to su prvenstveno nezaposlenost i siromaštvo. Zato je potrebno izgraditi adekvatan finansijski i institucionalni okvir za ekonomski razvoj i uvoditi sistem mjera za podsticanje privatnog preduzetništva. Svjestan sam važnosti malih privrednika za razvoj ekonomije i na njih treba staviti fokus. Posebno što se tiče proizvodnih obrta, jer oni će privući kupce iz drugih sredina i taj novac će donijeti u Tešanj. Zbog većeg priliva novca u Tešanj, doći će do rasta kupovne moći lokalnog stanovništva, a to će direktno da vodi do povećanja prihoda u svim privrednim granama u Tešnju. Ja ću uvijek stati u zaštitu privrede Tešnja i svega što je domaće.”

  O sportu…

  “Većina sport vidi kao najvažniju sporednu stvar, međutim on može biti puno više od toga. Sve više djece prolazi kroz rad sportskih udruženja i oni čija djeca su trenutno članovi nekog od klubova znaju koliki je utjecaj trenera na razvoj djeteta. Jedna od najvećih satisfakcija koju u životu možete da ostvarite je donijeti u svoju sredinu pehar ili medalju najboljeg. Ovo kod omladine gradi lokalpatriotizam. Sutra će ova omladina da vodi naše društvo i privredu i sigurno će uvijek radi toga Tešanj stavljati na prvo mjesto. Iz ovog razloga sport ne samo da je najvažnija sporedna stvar, sport može možda i da bude najvažnija stvar za razvoj sutrašnjice Tešanj.”

  O SDA…

  “SDA je u Tešnju 30 godina planirala i sposobnošću svojih lidera i članstva doprinosila razvoju u Tešnju. Uvijek je spremno preuzimala i nosila odgovornost vođenja i upravljanja lokalnom zajednicom. Idejama je potrebno dati glas, ali i potrebno je znati kako i na koji način se iste mogu pretvoriti u konkretne korake za realizaciju – i u tome SDA prednjači. Ja to znam jer su kontinuirano omogućavali mladima da se njihov glas čuje, podmlađivali stranku, davali nam prostor za aktivniji angažman kako bismo unaprijedili kako stranačke, tako i društvene procese. Svjestan odgovornosti u ovom ključnom vremenu za budućnost mladih i budućnosti Tešnja, spremno ostajem ovdje da nastavim graditi Tešanj kako bi ova sredina bila sredina budućnosti naših budućih naraštaja. Zbog toga je potrebno savjesno i strateško planiranje i djelovanje. Zadovoljstvo i čast mi je biti dio najboljeg tima kandidata kojeg je sastavila SDA Tešanj za nastavak razvoja Tešnja!“


  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci