Ispovijest policajke koja je u Puli iz vrućeg auta spasila bebu: Bila je vidno uznemirena, znojna

Bez obzira na to koliko puta ponavljali i koliko puta ostavljanje djeteta u autu završi tragičnim ishodom, još uvijek ima onih roditelja koji to čine.

Ispovijest policajke koja je u Puli iz vrućeg auta spasila bebu: Bila je vidno uznemirena, znojna
Ispovijest policajke koja je u Puli iz vrućeg auta spasila bebu: Bila je vidno uznemirena, znojna

28-godišnja majka iz Medulina je jučer oko 14 sati ostavila svoju 10-mjesečnu bebu na 15 minuta u autu na suncu, piše Jutarnji list.

Srećom da je odmah intervenirala mlada 23-godišnja policajka Stefani Orbanić koja je izašla na intervenciju odmah po dojavi.

Dijete je bilo vidno uznemireno

Stefani zbog kriminalističkog istraživanja, koje traje nad majkom, nije mogla ispričati sve događaje, osim onog osnovnog što se jučer u Puli dogodilo.

– Upućena sam na intervenciju u Marulićevoj ulici u Puli nakon dojave da se u zaključanom autu nalazi dijete. Kada sam došla na mjesto događaja, vidjela sam dijete na suvozačevom mjestu. Zadnje desno staklo je bilo poluotvoreno. Kroz njega sam gurnula ruku da s unutarnje strane otvorim auto. Onda sam ušla u auto sa stražnje strane i to isto sam napravila s prednjim vratima. I nakon toga sam izvukla dijete iz auta. Dijete je jako maleno – priča ova policajka, koja radi već tri godine u temeljnoj policiji u Puli.

Kaže da se još nije susretala s ovakvim slučajevima i da jednostavno ne može shvatiti kako se i pored upozorenja policije, ovakve situacije i dalje događaju.

– Potom sam dijete uzela u naručje i smirivala ga do dolaska hitne pomoći. Dijete je bilo vidno uznemireno, plakalo je i bilo je znojno. U tom trenu nisam stigla emocionalno reagirati na to što sam vidjela jer sam jedino htjela bebu spasiti iz auta. Tek kada je događaj prošao i kada su emocije popustile, shvatiš šta se sve moglo dogoditi –  kazala je ova mlada pulska policajka.

Hitna odmah izašla na teren

U tom trenutku, kada je pulska policajka izvukla dijete iz auta, naišla je i majka malodobnog dječaka. U međuvremenu je pozvana i hitna pomoć.

Gordana Antić iz Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije kaže da je hitna odmah izašla na teren, i da je, srećom, dijete bilo van životne opasnosti.

Policijski službenici proveli su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakinjom te će protiv osumnjičene podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.

AVAZ