Islamska zajednica potvrdila u koliko sati će se klanjati bajram-namaz

Prema Takvimu Rijaseta Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini, prvi dan Ramazanskog bajrama je u petak, 21. aprila 2023. godine, a bajram-namaz će se klanjati u 6:33 sati.

Centralna bajramska svečanost Rijaseta Islamske zajednice bit će održana u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu, gdje će bajramsku hutbu kazivati reisul-ulema Husein-ef. Kavazović.Nakon sabah-namaza, koji će se klanjati u 5:20 sati, bit će održan svečani program u izvedbi poznatih učača Kur’ana, ilahija i kasida, s početkom u 5:40 sati.

Prigodan vaz ovom prilikom održat će mr. Dževad Pleh, direktor Gazi Husrev-begove medrese u Sarajevu.Prvog dana reisul-ulema organizira tradicionalno bajramsko čestitanje, od 9:30 sati do 12:00 sati u Upravnoj zgradi Rijaseta Islamske zajednice na Kovačima.

Drugog dana Bajrama, u subotu 22. aprila, Islamska zajednica će obilježiti Dan šehida.Centralni događaj bit će održan na Šehidskom mezarju Kovači u Sarajevu s početkom u 11:00 sati, a planirano je prisustvo i reisul-uleme Husein-ef. Kavazovića.

klix.ba