Isak odgovorio Dodiku: Niko si i ništa, Vučić te tješi uz hamburger, ali će te pustiti niz vodu

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak oglasio se u povodu posljednjih izjava predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika.Ministar Isak poručio je Dodiku da ga se niko u Bosni i Hercegovini ne boji i da on nije u stanju samostalno biti ni na crnoj listi, a kamoli govoriti o samostalnosti bh. entiteta RS.”

Neprijateljstvo prema građanima bosanskohercegovačkog entiteta RS ne pokazuju Sjedinjene Američke Države, koje su dokazani prijatelj svih građana Bosne i Hercegovine, već predsjednik SNSD-a Milorad Dodik. Upravo je on osoba koja svojim političkim djelovanjem nanosi najveći štetu srpskom narodu u Bosni i Hercegovini.

Milorade, nisu krive Sjedinjene Američke Države za male plate, bijedu, zaduženost, loš ekonomski standard, kriminal i korupciju u bh. entitetu RS – kriv si lično ti. Ti si najveća omča oko vrata srpskog naroda. Ti nisi u stanju samostalno biti ni na crnoj listi, a kamoli pričati o tome da je samostalnost bh. entiteta RS realna alternativa”. rekao je Isak.

PONOVO O SECESIJI

Dodik: RS će donositi teške političke odluke, samostalnost je realna alternativaPoručio je da ne zna ko savjetuje Dodika, ali da ko god to radi, radi pogrešno.”Dozovi se, pogledaj istini u oči. A istina je da je tvoja ‘realna alternativa’ zatvor. Možda si ohrabren što te predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić jučer tješio uz hamburger i pomfrit na željezničkoj stanici u Beogradu, ali to ne znači ništa. I on će te pustiti niz vodu kada vidi da je došlo 5 do 12 i da je prošlo mračno vrijeme u kojem si donosio odluke.

Milorade, niko si i ništa. Ti Bosnu i Hercegovinu ne možeš razvaliti. Ne bojimo te se. Tisamo imaš kapacitet da još više otežaš život srpskom narodu u Bosni i Hercegovini, a Republici Srbiji da naneseš štete na vanjskopolitičkom planu. Bosna i Hercegovina je bila i ostat će suverena i nezavisna država s međunarodno priznatim granicama.

Nadam se da su udobne stolice u sudnici Suda Bosne i Hercegovine. Za mene si relevantan da daješ sud o tome”, navodi se u reakciji ministra Isaka.OTIŠAO U BEOGRADDodik se uz hamburgere i pomfrit požalio Vučiću zbog američkih sankcija Gorici i IgoruPodsjetimo, Dodik je izjavio kako je samostalnost RS-a realna alternativa za budući život.”

Samostalnost je realna alternativa za naš budući život. Republika Srpska je slobodna i široka za sve, osim za njene neprijatelje”, rekao je Dodik novinarima

klix.ba