I DANAS PROTESTI U BANJOJ LUCI: “Ovo nije bila krađa, nego brutalno nasilje”

Predstavnici opozicije u Republici Srpskoj najavili su novi protestni skup za danas u 18 sati u Banjoj Luci po istom scenariju skupa kao i preksinoć, kada je na ulice ovog grada izašlo više od 30.000 ljudi.

I DANAS PROTESTI U BANJOJ LUCI: "Ovo nije bila krađa, nego brutalno nasilje"
I DANAS PROTESTI U BANJOJ LUCI: "Ovo nije bila krađa, nego brutalno nasilje"

Javno okupljanje je prijavljeno policijskoj upravi, a ciljevi ostaju isti: otvoriti vreće, provjeriti zapisnike, spriječiti izbornu krađu, za koju iz drugog tabora kažu da je nije bilo.

Protesti opozicije održani bez incidenata, što se očekuje i večeras.

Na prostestima je ranije poručeno “Jelena Trivić je predsjednik – dokazat ćemo”, prenosi NAP.

“Nastavit ćemo ovu borbu. Ja nemam pravo da se umorim u ovome. Ja se umoriti neću. Mislili ste pokrasti dlanom o dlan, i hajmo dalje kao do sada. E neće biti kao do sada”, kazala je Trivić.

Predvodnik Liste za pravdu i red i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović, sinoć je na Face TV-u najavio i proteste pred zgradom OHR-a, jer smtara neprimjerenim nastup Christiana Schmidta, koji je ocijenio da su izbori okončani uz manje nepravilnosti.

“Ako treba ja ću doći s deset ljudi ispred OHR-a i neka nam objasni kako je sve ono što se dešavalo ‘manja nepravilnost'”, kazao je Vukanović.

“Ne mogu očima Schmidta. Vodi tajne pregovore i pravi dilove. Postoje pregovori da Schmidt zažmiri na oba oka i prizna Dodiku pobjedu na izborima, a on će zauzvrat priznati njega. Ovo nije bila krađa, nego brutalno nasilje”, dodao je Vukanović.

SLOBODNA-BOSNA.BA