Hrvatska misica bori se sa opakom bolešću: Shvatila sam da ljepota i novac ne znače ništa

Bivša “Miss Supranational” Hrvatske, Nina Bojanović, progovorila je o svojoj borbi s epilepsijom, koju vodi posljednjih šest mjeseci. Prelijepa Nina 2020. godine pobijedila je na izboru “Miss Supranational” Hrvatske, a sada je progovorila o svojoj teškoj zdravstvenoj borbi.

Prije šest mjeseci dijagnosticirana joj je epilepsija, zbog koje većinu vremena provodi u bolnici. Dva puta je bila u komi i dva puta na respiratoru, a sve kako ne bi dobila srčani ili moždani udar.

– Teško mi je, trenutno se loše nosim s tim jer je to nešto novo za mene. Pokušavam se dići na noge psihički, a i fizički, uz pomoć porodice i doktora, rekla je Nina za hrvatske medije.

Doktori još ne znaju šta joj se događa jer su joj napadi sve češći i traju dugo.

-Epilepsija me uništila na raznim životnim poljima. Ne mogu izaći vani kao i svaka moja vršnjakinja, vozačka mi je ukinuta, kao i neki poslovi o kojima sam sanjala. Od vremena provedenog u zatvorenom, u bolnici, imam strah izaći vani jer me uhvati napad panike ili anksioznost, priča bivša misica.

– Shvatila sam da ljepota i novac ne znače ništa jer ništa nije važnije od zdravlja i porodice. Bavila sam se modelingom, pa i postala “Miss Supranational” Hrvatske, ali iskreno ću reći da mi taj izbor i nije trebao, ističe Nina, koja je laskavu titulu osvojila s tek napunjenih 18 godina, a danas ima 20 i za sebe kaže da je po prirodi dosta stidna te nedovoljno samopouzdana da bi se nosila s tom titulom i bila u takvom svijetu.