More
  spot_img

  Hladan tuš iz Hrvatske: Rusija izbačena iz kvalifikacija za EURO 2024!


  Žrijeb kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u fudbalu 2024. godine bit će održan 9. oktobra u Frankfurtu, a u bubnju neće biti reprezentacije Rusije! 

  Evropska fudbalska federacije (UEFA) odlučila je da A reprezentaciju Rusije izbaci iz žrijeba kvalifikacija za EURO.

  Hladan tuš iz Hrvatske: Rusija izbačena iz kvalifikacija za EURO 2024!
  Hladan tuš iz Hrvatske: Rusija izbačena iz kvalifikacija za EURO 2024!

  Ovakav epilog najavio je Andrej Pavelko, predsjednik FS Ukrajine, a nekoliko sati kasnije stigla je i zvanična potvrda iz UEFA-e. Hladan je to tuš za Ruse koji je stigao sa Hvara iz Hrvatske, gdje se sastao Izvršni komitet UEFA-e.

  Rusija je suspendovana iz svih međunarodnih takmičenja nakon početka agresije na Ukrajinu, zbog čega nije igrala baraž za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kataru.

  Također, klubovi iz Rusije izbačeni su iz evropskih takmičenja.

  No, uprkos tome, stručnjaci iz FSBiH u vidu Komiteta za hitnost kojeg su sačinjavali Vico Zeljković, Ivan Beus, Irfan Durić, Miloš Brkić, Dragan Soldo i Fuad Čolpa, odlučili su da prihvate ponudu iz Rusije i pristali su da Zmajevi 19. novembra gostuju u St. Petersburgu i odigraju prijateljski meč sa zemljom koja je pod sankcijama.

  Inače, u žrijebu kvalifikacija učestvovat će 53 reprezentacije (Njemačka kao domaćin direktno se kvalifikovala), i bit će raspoređene u deset grupa – sedam po pet ekipa i tri grupe po šest ekipa.

  Deset pobjednika grupa i deset drugoplasiranih u grupama kvalifikovat će se na završni turnir. Za preostala tri mjesta igrat će se baraž u martu 2024. godine.

  Faktor

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci