Hifa Petrol odmah reagovala i uplatila puni iznos za odlazak Merjem Džafić na SP u šahu

Prvakinja BiH u šahu za mlađe uzraste Merjem Džafić iz Gračanice nije imala 5.000 KM za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Egiptu sve do objave na portalu Klix.ba kada je odmah reagovala Hifa Petrol i uplatila puni iznos.

To znači da finansije više nisu problem za mladu Merjem koja će zahvaljujući društveno odgovornoj kompaniji Hifa Petrol ići u Egipat da bi ponovo potvrdila svoj talenat i kvalitet.Hifa Petrol je poznata po svom snažnom angažmanu u sponzorstvu bh. sportista, te je kroz kampanju “Najbolji sa najboljim” koju je pokrenula 2015. godine, do danas podržala deset vrhunskih sportista među kojima su Amel Tuka, Damir Džumhur, Iron Puki, Iman Avdić, Darko Savić i drugi.

Nastavljajući tradiciju podrške talentiranim sportistima, kompanija Hifa Petrol s ponosom podržava Lanu Pudar u njenim sportskim ambicijama.

IAKO REZULTATSKI DOMINIRA

Državna prvakinja Merjem Džafić nema novac za odlazak na SP, otac pisao i Predsjedništvu BiHMerjem Džafić je federalna i državna prvakinja, a na oba prvenstva do prvog mjesta stigla je bez ijednog poraza.

Ova talentovana djevojčica je osvojila i dva međunarodna takmičenja na kojim su nastupile i takmičarke iz Hrvatske i Srbije, što pokazuje da je Merjem u svojoj konkurenciji najbolja i u cijeloj regiji.

klix.ba