Gradonačelnik Mostara na sjednici Vijeća pričao basnu: Razgovarali magarac i tigar…

U prostorijama mostarske Vijećnice danas je održana 29. sjednica Gradskog vijeća koja je prekinuta nakon rasprave o radu JP “Mostar Parking”.

Upravo je ovo bila centralna tema današnje sjednice zbog koje je ista prekinuta. Naime, nakon što je zatražen odgovor o stanju u ovom preduzeću, gradonačelnik Mostara Mario Kordić, nije štedio riječi pa je za opstrukciju rada preduzeća optužio pojedine vijećnike, ali i predstavnike medija.

Kordić je tako za vrijeme obraćanja odlućio ispričati jednu basnu o magarcu i tigru koji su se svađali da li trava plava ili zelena…”Lav magarcu kaže da je trava plava. I magarac mu kaže da kazni tigra i lav kaže da je tigru kazna pet godina šutnje.

U to tigar kaže lavu pa zar nije trava zelena. Pa što ste me kaznili? Nije suština u tom je li trava zelena ili plava. Rasprava s magarcem je li trava zelena ili plava ti je najveća kazna”, ispričao je Kordić.

Nakon literarnog izlaganja mostarskog gradonačelnika, predsjednik Vijeća Salem Marić ga je upitao ima li neki konkretan odgovor umjesto pričanja basni.

Sjednica je potom ubrzo potom prekinuta, nakon što je riječ zatražio vijećnik HRS-a Silvio Bubalo kojeg je Kordić prozvao za opstrukcije poslovanja parkinga.

Mostarski gradonačelnik je rekao kako se u javnosti iznosi ”puno neistina i paušalnih izjava na temu Mo Parkinga i vrti po medijima” te optužio vijećnika Bubala da se potrudio da preduzeće ne zaživi, što je za posljednicu imalo njegove gubitke u iznosu od 3 miliona KM.

Izvor: klix.ba

Foto: G. Š./Klix.ba