More
  spot_img

  Građani sada mogu online provjeriti svoje novčane kazne


  Agencija za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine uvela je novitet, a to je da građani BiH mogu provjeriti svoje novčane kazne online, javlja Anadolija.

  Naime, na stranici www.iddeea.gov.ba građani Bosne i Hercegovine mogu pristupiti informacijama o statusu svojih novčanih kazni koje su unesene u Evidenciju o registru novčanih kazni i prekršajnoj evidenciji.

  Detaljnije informacije

  Prethodno te podatke mora unijeli nadležni organi za provođenje prekršajnog postupka i izvršenje prekršajnih sankcija u skladu sa propisima u Bosni i Hercegovini.

  Ukoliko građani žele detaljnije informacije o neplaćenim novčanim kaznama ili drugim podacima iz registra novčanih kazni i prekršajnoj evidenciji potrebno je da se obrate nadležnim organima ili Agenciji pisanim putem u skladu sa važećim propisima.

  Na web-stranici se nalazi i Uputstvo o načinu pristupa informacijama iz Evidencije o registru novčanih kazni i prekršajnoj evidenciji putem web portala Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine i web portala nadležnih organa.

  Koje informacije su dostipne

  Informacija dobijena elektronskim putem iz registra novčanih kazni i prekršajnoj evidenciji čine sljedeće informacije – iznos neplaćenih novčanih kazni (ukupan iznos svih neplaćenih novčanih kazni, kazneni bodovi (broj kaznenih bodova), broj novčanih kazni po statusima (npr. prekoračen rok za plaćanje: 0, plaćen: 0 i sl) i pregledano (vrijeme u kojem je izvršen pregled).

  Građani sada mogu online provjeriti svoje novčane kazne
  Građani sada mogu online provjeriti svoje novčane kazne

  izvor : avaz.ba  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci