More
  spot_img

  GAZDA ZA KOJEG RADIM 17 GODINA ME ŠALJE NA HADŽ, ALLAH DA GA NAGRADI


  Iz Bosne i Hercegovine danas će u Saudijsku Arabiju na hadž ići 996 budućih hadžija.

  Jedan od njih koje će danas sa Međunarodnog aerodroma u Sarajevu putovati put Saudijske Arabije je Edin Pekić iz Brčkog.

  – Ovo je neopisiv osjećaj. To je nešto što nisam do sada doživio. Neplanirano idem, iako teži čovjek čitav život da ode. Mene je gazda za kojeg radim 17 godina nagradio ovim putem. Molim Allaha da ga nagradi najvećom nagradom – rekao nam je Pekić.

  GAZDA ZA KOJEG RADIM 17 GODINA ME ŠALJE NA HADŽ, ALLAH DA GA NAGRADI
  GAZDA ZA KOJEG RADIM 17 GODINA ME ŠALJE NA HADŽ, ALLAH DA GA NAGRADI

  U organizaciji Ureda za hadž i umru Rijaseta Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini na hadž ove godine putuje 996 osoba.

  Hodočasnici iz Bosne i Hercegovine u Saudijsku Arabiju outuju danas, a planirano je da prvi avion s Međunarodnog aerodroma u Sarajevu poleti u 9:20 sati.

  Rukovodilac Ureda za hadž i umru Rijaseta Islamske zajednice Dževad Hadžić za Agenciju MINA je izjavio da su pripreme protekle u najboljem redu.

  – Izvršili smo sve uplate i obavili sastanke s ljekarima i vodičima, kako bi im dali potrebne upute. Također, napravili smo i ugovor s prijevoznicima koji će dovesti hadžije iz svih muftijstava Islamske zajednice, prvo na sastanak u Džamiju kralja Fahda, a zatim i na Aerodrom – kazao je Hadžić.

  Grupa od četiri člana Organizacionog tima, dodao je, već je otputovala u Medinu, kako bi izvršili potrebne pripreme za dolazak hadžija iz Bosne i Hercegovine.

  Hadžić je istakao da su tokom organizacije vodili računa o svim potrebnim detaljima, kako bi se našim hadžijama olakšao boravak i osigurali najbolji uslovi za obavljanje hadžskih obreda.

  – U Meki će naše hadžije boraviti u hotelu s pet zvjezdica u blizini Harema Kabe, a u Medini će također biti smješteni blizu Poslanikove džamije – objasnio je Hadžić.

  Opravdati povjerenje

  Podrška hadžijama na putu će biti rukovodstvo, vodiči, šerijatske konsultantice za žene, tehničko osoblje, ljekari, medicinski tehničari.

  – Cijela ekipa je spremna i mi smo sutra, ako Bog da, u Medini. Islamska zajednica je uložila maksimalan napor da putovanje na hadž bude što ugodnije za naše hadžije i kako bi se vratili zadovoljni s ovog značajnog puta – naveo je Hadžić

  Na kraju je naglasio da veliki broj zainteresiranih hadžija svjedoči povjerenju u Islamsku zajednicu.

  – Broj hadžija koji putuju iz Bosne i Hercegovine, ali i veliki broj onih koji su bili na čekanju, potvrdio je veliko povjerenje muslimana u domovini, ali i van domovine, u Islamsku zajednicu. Mi ćemo učiniti sve da to povjerenje i opravdamo – poručio je Hadžić, javlja MINA.  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci