More
  spot_img

  FBiH sutra dobiva novih 12 kilometara autoputa

  Jedna od najzahtjevnijih dionica na Koridoru 5C bit će otvorena, simbolično, na Dan državnosti BiH.

  FBiH sutra dobiva novih 12 kilometara autoputa
  Radovi okončani, dionica spremna

  Kompanija „Autoceste Federacije BiH“, s Adnanom Terzićem na čelu, pri kraju je s radovima na izgradnji Zeničke zaobilaznice, jedne od najzahtjevnijih dionica na Koridoru 5C. Potvrđeno nam je to i iz „Autocesta FBiH“.

  Sve po planu
  To znači da će Federacija novih 12 kilometara autoputa dobiti, simbolično, sutra, 25. novembra – na Dan državnosti BiH.

  Iz ove državne kompanije nam je rečeno da za sada sve ide po planu.

  FBiH sutra dobiva novih 12 kilometara autoputa
  Terzić: Veliki uspjeh

  Ova dionica je kompletno asfaltirana i trenutno se radi na ušminkavanju terena. Proteklu godinu na ovoj dionici radilo je na stotine radnika, a ono što je specifično je to da rad nisu prekidali ni za vrijeme pandemije koronavirusa i visokih temperatura.

  Brojna klizišta
  Od početka gradnje Zenička zaobilaznica, koja je duga 12 kilometara, predstavlja najzahtjevniji poduhvat na Koridoru 5C, i to uglavnom zbog karakteristika terena, velikog broja klizišta i podzemnih voda. Radi se o dionicama Drivuša – Klopče, Klopče – Donja Gračanica i o dijelu dionice Donja Gračanica – tunel ”Zenica”.

  Aktivna gradilišta
  Osim radova na izgradnji Zeničke zaobilaznice, aktivna su i gradilišta na dionici Poprikuše – Zenica sjever, poddionice Vranduk – Ponirak i Ponirak – Vraca. Lani je završena poddionica Drivuša – Klopče, koja je duga 2,2 kilometra, a najzahtjevniji objekti na poddionici su bili most Drivuša i vijadukt Perin Han.

  avaz.ba

  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci