Džeko večeras na Bosforu igra najveću utakmicu karijere: Inter i City u okršaju za prvaka Evrope

Grad koji spaja Evropu sa Azijom i na kojem su se vijekovima vodile bitke za prevlast na Starom kontinentu večeras će biti poprište borbe za nogometnog vladara Evrope.

Inter će tražiti četvrti naslov prvaka Evrope, a svoju šansu će vrebati iz podređenog položaja. Na tom putu im stoji nateža moguća prepreka u ovom trenutku, strašna mašinerija Manchester Cityja na čijem čelu sjedi Pep Guardiola.Malo je reći da je Manchester City skupa sa svojim bogatim gazdama gladan prvog “ušatog trofeja”, podviga koji im je izmakao mnogo puta do sada, a kojem su najbliži bili prije dvije godine.

Ovo će im biti drugo finale Lige prvaka u posljednje tri sezone, ali potpuno drugačije od onog prethodnog u kojem su dozvolili da ih Chelsea dobije na iskustvo.City je upravo u tom meču platio danak izostanka tako važnih evropskih utakmica, a sa tim stvarima večeras ne bi trebali imati problema.

U pripremi večerašnjeg meča Građani bi najvećeg protivnika mogli imati upravo u svom timu, ali ukoliko barem upola odigraju kao protiv Reala u revanšu polufinala, trofej će gotovo sigurno završiti na Ostrvu.

klix.ba