More
  spot_img

  Dvije osobe iz Tešnja opljačkale benzinsku u Sarajevu

  Dvije osobe su uz prijetnju pištoljem jučer oko sedam sati opljačkale benzinsku pumpu INA u Srednjem, potvrđeno je u Upravi policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo za Klix.ba.
  Treća osoba ih je čekala u BMW-u. Nakon što su od radnika otuđili novac uz prijetnju oružjem, sva trojica su se udaljila tim vozilom s mjesta događaja.

  Policijski službenici Policijske stanice Vogošća su dvadesetak minuta poslije u Semizovcu uočili i zaustavili BMW u kojem su bile tri osobe.

  Uhapšeni i osumnjičeni su E. H. (1993.), A. S. (1995.) i A. Dž. (1997.), svi iz Tešnja.

  “O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo te je na osnovu naredbe sudije za prethodni postupak Kantonalnog suda u Sarajevu izvršen pretres vozila BMW”, kazali su nam u Upravi policije.

  Pronađeni su i oduzeti pištolj, kačket i novac koji će služiti kao dokaz u krivičnom postupku.

  “Navedene osobe su predate u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode Uprave policije MUP-a KS te će tokom dana nad njima biti nastavljena kriminalistička obrada”, kazao je Mirza Hadžiabdić iz Uprave policije MUP-a KS za Klix.ba.

  Uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu razbojništva iz člana 289 KZ FBiH će biti predati u nadležnost postupajućem tužiocu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo

  klix

  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci