More
  spot_img

  Državljanima EU omogućen ulazak u BiH uz negativan test na koronavirus

  Državljani ovih zemalja obavezni su pridržavati se i poštovati sva uputstva i naredbe nadležnih tijela BiH (epidemioloških i zdravstvenih)

  Od danas omogućen ulazak i boravaku u BiH državljanima zemalja članica Evropske unije i zemalja članica Šengenskog sporazuma, pod uslovom da imaju potvrdu o negativnom testu na virus korona, ne stariju od 48 sati od trenutka ulaska u BiH, saopšteno je iz Granične policije BiH.

  “Omogućen je ulaz i strancima koji posjeduju višekratnu šengensku vizu ili vizu zemalja Evropske unije ili odgovarajuću dozvolu boravka u zemljama Evropske unije i šengenskog područja”, dodaje se u saopštenju.

  Državljani ovih zemalja obavezni su pridržavati se i poštovati sva uputstva i naredbe nadležnih tijela BiH (epidemioloških i zdravstvenih).

  Od ove odluke izuzeti su državljani Republike Hrvatske, kojima je od 28. maja 2020. godine, kao i državljanima Republike Srbije i Crne Gore, omogućen ulazak u BiH uz važeće putne isprave.

  Ovo je najnovija odluka Savjeta ministara BiH o propisivanju uslova ulaska stranaca u BiH, a u skladu sa tim, Granična policija Bosne i Hercegovine će obavljati granične provjere.

  fokus

  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci