Utorak, 25 siječnja, 2022
More
  spot_img

  Drama u Doboju: Pijan napao komšije, oštetio vozilo pa pucao na policiju koja ga je savladala

  Komšije ga pokušale oteti da ga pretuku

  N. M. (58) iz Doboja uhapšen je zbog sumnje da je iz puške pucao prema patroli policije uzvikujući ”Allahu ekber” i ”Tekbir”! Srećom u pucnjavi niko nije povrijeđen, a policajci su N.M. savladali i uhapsili kada je ponovo pokušavao da napuni pušku.

  Drama se odigrala preko vikenda u dobojskom naselju Čaire. N.M. je, pod dejstvom alkohola, prvo došao u dvorište komšijske kuće u kojoj žive braća S (37) i S Hadžić (39). Tada nije bio naoružan i sa Hadžićima je ušao u verbalni sukob i svađu. Oni su pozvali policiju i prijavili uznemiravanje i patrola je krenula na lice mjesta.


  Razbio puškom vjetrobransko staklo

   N.M. je zatim otišao s njihovog imanja, ali je nedugo nakon toga s puškom u rukama izašao na lokalni put u Čairama. U policiji pretpostavljaju da je pušku uzeo iz svoje kuće.

  – Dok je hodao putem naišao je automobil Fiat kojim je upravljao S. H. iz Maglaja. Osumnjičeni je zaustavio automobil i puškom nekoliko puta udario i razbio vjetrobransko staklo. Vozač je u strahu pobjegao – rekla je portparol PU Doboj Dragana Kerkez.

  U međuvremenu je naišla patrola policije koja je naoružanog Mujdžića zatekla na lokalnom putu. Vidjevši policajce krenuo je ka svojoj kući.

  – Policajci su mu vikali da baci pušku, ali nije ih poslušao. Oglušio se o policijska naređenja, a potom je iz puške ispalio više hitaca u vazduh. Potom je jedan hitac ispalio prema policajcima, koje je promašio i pogodio betonsku ogradu – rekla je Kerkez.

  Ona kaže da je osumnjičeni krenuo ponovo da puni pušku, što su policajci iskoristili, savladali ga i uhapsili. Nakon što su ga vezali lisicama na lice mjesta su trčećim korakom stigla braća Hadžić koji su se okomili na N.M-a i vezanog ga napali. Jedan brat ga nogom udario u glavu, dok je drugi na njega nasrnuo drvenom palicom. 

  Patrola privela i komšije

  Praktično su pokušali ”oteti” N.M. od policajaca kako bi se sami s njim obračunali. Patrola je zbog toga morala da privede i braću Hadžić.

  – Izvršenim alkotestiranjem u službenim prostorijama, kod N.M. je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 1,78 promila alkohila – istakla je Kerkez.

  Nakon kriminalističke obrade svi su predati u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Doboju, koje će odlučiti o eventualnom pritvoru. Mujdžić je osumnjičen za krivična djela sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje, nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i oštećenje tuđe stvari, dok su braća Hadžić osumjičena za sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje i nanošenje tjelesnih povreda N.M.

  izvor // avaz.ba

  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci