Dodika na Kočićevom zboru dočekao Stanivuković: I ja bih lajao da sam u opoziciji kao što sam i lajao

Predsjednik RS-a Milorad Dodik protiv kojeg je Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu stigao je danas u Stričiće gdje se održava tradicionalna manifestacija Kočićev zbor.Po dolasku Dodika je dočekao gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković.

Na pitanje da prokomentariše optužbe opozicionara, Dodik je odgovorio:”Pustite to… Nezadovoljni su, pa i ja bih bio nezadovoljan da sam u opoziciji. I ja bih galamio i lajao, kao što sam i lajao kad sam bio u opoziciji”.

On je istakao da je današnji dan posvećen Petru Kočiću i da tako treba i da ostane i da ne treba dozvoliti da Kočićevo djelo i riječi padnu u sjenku političkih prepucavanja.Manifestacija “Kočićev zbor” tradicionalno se obilježava posljednje nedjelje u augustu svake godine.

Podsjetimo, prije dvije godine gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković je uoči početka programa završne manifestacije Kočićevog zbora u Stričićima na Manjači biranim riječima “bockao” vladajuće strukture iz SNSD-a.

On je upitao kako bi Petar Кočić živio danas u Republici Srpskoj, u 21. vijeku.”Da li bi bio stvarni narodni tribun i književnik ili bi ga proglasili za izdajnika, stranog plaćenika ili nekog ko predvodi obojene revolucije”, pitao je Stanivuković

klix.ba