Dodik se pohvalio: S Putinom sam razgovarao duže od sat vremena, za RS postoje dva puta

Predsjednik entiteta Republika Srpska Milorad Dodik održao je konferenciju za novinare na kojoj je govorio o njegovoj posjeti Rusiji. Tom prilikom se pohvalio da je s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom razgovarao duže od sat vremena.

Razgovarali smo o različitim temama. Bio sam u prilici da Putina upoznam sa dekadentnim ponašanjem Zapada u vezi čovjeka koji nije legalno izabran za visokog predstavnika”, rekao je Dodik.

Dodao je da je sa Putinom razgovarao i o tome kako će se Rusija ponašati u pogledu mogućnosti da visoki predstavnik Christian Schmidt nametne određena rješenja ovom entitetu u vezi državne imovine.”Rekao sam da je to za nas zid. Postoje dva puta – jedan je da nestanemo i prestanemo postojati, a drugi je da sačuvamo našu samostalnost.

Moram da kažem da je odgovor koji sam dobio zaista ohrabrujući. Putin razumije situaciju i RS neće ostati sama”, naglasio je Dodik.Zaključio je da je Rusija uvijek čula glas koji dolazi iz entiteta RS te je “jasno govorila o zloupotrebama koje čine visoki predstavnici u kontinuitetu”.

klix.ba