DODIK POTVRDIO: MILANOVIĆ JE NEGIRAO GENOCID U SREBENICI

Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine gostujući u emisiji “Direktno sa Minjom MIletić” na Euronews Srbija, između ostalog, govorio je o dešavanjima na radnom ručku predsjednika zemalja Zapadnog Balkana u procesu Brdo-Brijuni.

Dodik je odgovarajući na pitanje Miletić rekao da se dan poslije tog ručka susreo sa Milanovićem u jednom restoranu kod Laktaša, a ne kako su mediji izvjestili u Dodikovoj kući.

DODIK POTVRDIO: MILANOVIĆ JE NEGIRAO GENOCID U SREBENICI
DODIK POTVRDIO: MILANOVIĆ JE NEGIRAO GENOCID U SREBENICI

“Tada se otvorila polemika, gdje je on govoreći za ručkom rekao: ‘ako svi znamo da nije bio genocid u Srebrenici, ali jeste bio u Jasenovcu. Mi svi znamo da je na jednoj strani odlučeno politički da se Srebrenica proglasi genocidom, a da je onda nađeno dvoje, troje sudija u Haškom tribunalu koji su potvrdili američku volju da se to proglasi genocidom’. On je to tamo rekao pred svima. Bio je Pahor, Džaferović, bio sam ja, bio je Osmani, predsjednik Albanije, Đukanović i povela se diskusija. To se ne iznosi, ali Džaferović čim se vratio u Sarajevo odmah je napao njega što je to rekao da nije bio genocid i tačno je sve tako bilo”, rekao je Dodik.

Podsjećamo, iz kabineta Zorana Milanovića, predsjednika Hrvatske demantovali su da je on negirao genocid u Srebrenici, prenosi N1.

N1