More
  spot_img

  Dodik o odluci Ustavnog suda BiH: Imovina je naša i nek’ zapamte da je naša


  Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik komentarisao je odluku Ustavnog suda BiH da stavi van snage Zakon o nepokretnoj imovini RS, rekavši da “Sarajevo pokušava neustavno da ovlada onim što ne pripada BiH”.

  Dodik o odluci Ustavnog suda BiH: Imovina je naša i nek' zapamte da je naša
  Dodik o odluci Ustavnog suda BiH: Imovina je naša i nek' zapamte da je naša

  – Nazivaju se državom koja nije država. Ustavni sud je nakaradan sud, sve što sam ikada rekao najgore o tom sudu i sad bih ponovio. Radi se o grupi ljudi koja je politički motivisana da nanesu probleme i naprave ovdje neki novi sistem koji nije moguć – rekao je Dodik.

  On je naveo da imovina po “Dejtonskom sporazumu pripdada entitetima, da u Ustavu piše da sve ono što izričito nije dato BiH ne pripada BiH, te da na taj način BiH nikako nije mogla da ovlada bilo čim osim onim što joj entiteti daju”, te dodaje kako “oni hoće da promijene tu paradigmu”.

  – Doveli su čovjeka koji nije izabran u Vijeću sigurnosti UN, dovode strance u Ustavni sud i sa dva muslimana da kreiraju šta hoće – kazao je Dodik i dodao:

  – Imovina je naša i nek’ zapamte da je naša, bez obzira šta misle i pokušavaju da na ovaj način pošalju zapadnom svijetu poruku da ima neko ko ne poštuje Ustavni sud, a sam taj sud ne poštuje Ustav. Kako da poštujete nekog ko ne poštuje Ustav?

  AVAZ

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci