More
  spot_img

  Dodik napao Zapad, Putinu poručio: Nemojte nas ostaviti

  Sarajevsku politiku ne mogu nametnuti ni Schmidt, ni Satler, ni EU, poručio je Dodik …

  – Mi to nećemo prihvatiti i ne može to nametnuti ni Schmidt, ni Satler, ni EU koja, po meni `ne miriše na dobro` jer tamo sjede sve neki nedorečeni ljudi, a stalno napadaju Republiku Srpsku, koja je njima po difoltu problem – rekao je Dodik za bijeljinsku televiziju Arena.

  Istakao je da Njemačka želi da se vrati ovdje i da komanduje.

  – Ali, neće doći one jedinice iz 41., već dolaze ešaloni koje predvodi Kristijan Šmit koji je ovdje došao bez odluke i imenovanja u Savjetu bezbjednosti UN, rekao je Dodik i dodao:

  – U čemu je razlika iz one okupacione vlasti iz 1941.godine i ovoga što Šmit hoće. Ni u čemu!

  Dodik kaže, da ne vjeruje u globalni sukob i nuklearni rat, ali smatra da će odmjeravanje snaga trajati još par mjeseci.

  – Nama nije interes da gubimo nikoga. Mi ne želimo da izgubimo ni partnerstvo sa Evropskom unijom, ali kako oni smatraju – ako nas ne pratite, vi niste dio našeg razmišljanja. Zašto da ih pratimo u onome što mislimo da je njihova greška i zašto da izgubimo Rusiju, zašto da prihvatimo jednu laž koju guraju Britanci, da ovdje postoji maligni ruski i kineski uticaj. Ne, to ne postoji. Postoji ovdje maligni engleski uticaj, i to vijekovima – istakao je Dodik.

  Kaže, u tome svemu važno je da može da se sastane sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

  – Јedan dio našeg razgovora bilo je i ovo ‘predsjedniče, molim vas, ovo će se završiti tako što će se veliki negdje dodirnuti i reći više smisla nema za ratovati, da podijelimo interesne sfere, nemojte nas ostaviti’ – ispričao je Dodik.

  Očekuje pobjedu kandidata SNSD-a za inokosne funkcije na oktobarskim izborima. Ističe da bi poraz Željke Cvijanović, njega i SNSD-a značio pobjedu Britanaca na ovim prostorima.

  – Ovo je provjerena politika i nema avanturizma – zaključio je Dodik.

  Dodik napao Zapad, Putinu poručio: Nemojte nas ostaviti
  Dodik napao Zapad, Putinu poručio: Nemojte nas ostaviti

  izvor : vijesti.ba

  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci