Dodik: Nama je mirno razdruživanje na dnevnom redu, ono polako ide, BiH nikad nije bila podjeljenija nego danas

Sve što je Christian Schmidt radio je nakaradno i sve što čini, čini na štetu zemlje koju predstavlja i naše percepcije o toj zemlji i njenoj vladi”, rekao je predsjednik RS Milorad Dodik o visokom predstavniku u Bosni i Hercegovini.“

Schmidt je došao ovdje kao nelegalan i takav, kakav je, umišljen da iskreira situaciju globalne krivice RS kako bi završio za muslimane i preostale poslove i očekivanja, a to je da razvlasti RS od njene javne imovine i da to koncentriše na nivo BiH”, rekao je Dodik.On je ponovio da “RS ne priznaje ni njega ni njegove odluke”.

On je naveo i da tema secesije nije bila na dnevnom redu.“Nije ni danas. Nama je mirno razdruživanje na dnevnom redu. Ono polako ide, htio to neko da vidi ili ne. BiH nikad nije bila podjeljenija nego danas. Јednog dana će se to samo verifikovati. Treba samo imati strpljenja. Nikakva secesija. To znači, možda i rat. Mi to nećemo. Mi ćemo se polako razdružiti u BiH na miran način”, rekao je Dodik, prenosi RTRS.Miletić:

Dodik će u narednom periodu proglasiti mirnu nezavisnost RS, bit će kasno da nešto poduzmemo“Milorad Dodik će proglasiti mirno opredjeljenje Republike Srpske. Vjerujem da će to uraditi u narednom periodu. On radi planski na tome da se jednog dana probudimo u jednoj drugoj administrativnoj jedinici, a tada će za mnoge od nas biti kasno da bilo šta poduzmemo”, rekao je Zlatko Miletić, delegat u Domu naroda BiH, a nekada prvi federalni policajac u Pressingu na N1.“

Vjerujem da će to učiniti 99 posto u narednom periodu. Vjerujem na osnovu svih pokazatelja, upozoravao sam i Trojku prije formiranja vlasti. Kada sam vidio papir kakve su intencije njegove stranke u državnoj vlast, da se radi na derogiranju državnih institucija i vlasti , njegove česte posjete Putinu, igranje s građanima BiH i RS, građane RS pravi taocima lične politike da bi zaštitio sve one aktivnosti s kojima se bavio od ‘92 do danas. On nema drugog izlaza. Samo čeka signal iz Rusije i povoljan momenat”, rekao je Miletić.

saff.ba