Dodik: Najbolje da izbacimo SDA

Lider SNSD-a Milorad Dodik je u intervjuu za ATV govorio o formiranju Vijeća ministara. Dodik kaže da je HDZ nesumnjiv pobjednik, a da Bošnjaci imaju dva bloka.

“Najbolje bi bilo da izbacimo SDA što oni ne bi preživjeli. Izetbegović je izgubio, barem ja tako mislim, zbog paranoje da ako uđu Srbin i Hrvat koji nisu sarajevske opcije mogli da prave njima probleme. Ja sam četiri godine radio u odnosu dva naprema jedan, pa sam potezao vitalni nacionalni interes. Oni nisu htjeli da uđu u tu poziciju, jer bi taj jedan mora da poteže vitalni interes kod Bošnjaka, pa bi onda bilo, eto vidiš da to nije tako loše to što je Dodik koristio 11 puta. Ne želeći to da radi, svoje glasove je usmjerio Komšiću pa je kolateral sve te priče”, rekao je Dodik.

On ističe da se srpsko jedinstvo razbilo prije osam godina kada su na nivou BiH vladali Šarović, Mektić i Igor Crnadak. Sve dotle, bilo je pitanja na kojima nije bilo podjele.

“Uvijek smo bili zajedno i nismo dozvoljavali da se podijeli srpski korpus. I ja ću nastaviti da radim na tome”, rekao je Dodik.

Lider SNSD-a poručio je da će neki njihovi ljudi morati da shvate da im je prošlo vrijeme, ne u smislu života, nego politike.

“Da ne kažem neki stariji kadrovi. Jesam dugo u politici, ali sebe ne smatram starim. Ali moramo da dozvolimo novoj generaciji koja traži novi način borbe”, rekao je Dodik.

Dodik: Najbolje da izbacimo SDA
Dodik: Najbolje da izbacimo SDA

izvor : saff.ba